Απρόσκοπτα, παρά τις αντίξοες συνθήκες που προκαλεί η τρέχουσα γενικότερη οικονομική συγκυρία, συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης με πόρους του ΕΣΠΑ, της ιστορικής Τσανακλείου Σχολής Κομοτηνής, ενός κτιρίου των αρχών του 20ου αιώνα που αποτελεί κειμήλιο και σύμβολο της πόλης. Το κτίριο, που πρόκειται να στεγάσει κατ’ αρχήν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας, κ. Δημήτρη Παπαδήμο.

 

Το πρόγραμμα των εργασιών έχει περατωθεί σε ποσοστό 50% με την επισκευή της στέγης, τη θωράκιση του κελύφους και τη διασφάλιση της στατικότητας του κτίσματος, ενώ ταυτόχρονα ολοκληρώνονται οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις. Παράλληλα, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η συντήρηση του τοιχίου της περίφραξης, ενώ συγχρόνως διαμορφώνονται και οι αύλειοι χώροι αναψυχής και εξυπηρέτησης του κοινού (συντριβάνι, κυλικείο, κ.ά.), καθώς και της σύγχρονης μονάδας πυρασφάλειας.  

 

«Σε μια περίοδο που λόγω της συγκυρίας, πολλά έργα σε πολλούς Δήμους, και κυρίως μέσω του ΕΣΠΑ, έχουν παγώσει, τα δύο έργα-“σημαίες” του Δήμου Κομοτηνής, η αποκατάσταση της Τσανακλείου και η επέκταση του ΧΥΤΑ, προχωρούν απρόσκοπτα», σημείωσε ο κ. Πετρίδης, αποδίδοντας το γεγονός στη φερεγγυότητα της Δημοτικής Αρχής που αναγνωρίζουν οι ανάδοχοι, καθώς και στην άκρως επαγγελματική στάση των αναδόχων, στοιχεία που δημιουργούν μια «συνεργασία αμφίδρομης αξιοπιστίας». Εξάλλου, όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος, και για τα έργα εκτός ΕΣΠΑ, υπάρχει επίσης κανονική ροή χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα πλέον να επιτυγχάνονται πολύ ικανοποιητικές εκπτώσεις στους διαγωνισμούς.