Εντύπωση προκάλεσε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη και στον βουλευτή του ίδιου κόμματος Γιώργο Μουλκιώτη το γεγονός ότι η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας άφησε όλη την ημέρα τους 10 συλληφθέντες εργαζόμενους στα πετρέλαια μέσα στην αστυνομική κλούβα χωρίς νερό και τροφή. 

 

Την είδηση έκανε γνωστή ο δικηγόρος των εργαζόμενων Λεωνίδας Παππάς και τη σχολίασε στον λογαριασμό του στο Facebook ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, με το κορυφαίο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ στη Θάσο Γιάννη Πλαφαδέλη να του απαντά: «Αγαπητέ Κωστή δε γίνεται πλέον να στηρίζεις την κυβερνητική παράταξη στην περιφέρεια... Παραίτηση τώρα».

 

Συγκεκριμένα ο Κωστής Σιμιτσής έγραψε: 

 

«Με τον Μιχάλη Κατρίνη και τον Γιώργο Μουλκιώτη συζητήσαμε σήμερα το απόγευμα με θέμα τα πρόσφατα γεγονότα στα πετρέλαια. 

 

Πέρα από την ενημέρωση που είχαν μέχρι τώρα από τον αναπληρωτή γραμματέα της ΝΕ του ΚΙΝΑΛ Καβάλας Παναγιώτη Μαμτσαδέλη εντύπωση τους προκάλεσε η καταγγελία του αντιδημάρχου Καβάλας και δικηγόρου Λεωνίδα Παππά για τη σχεδόν ολοήμερη κράτηση από την αστυνομία των 10 πρώτων συλληφθέντων σε ακατάλληλο μέρος χωρίς νερό και τροφή».