Σε ανακοίνωση του ο βουλευτή; Καβάλας της ΝΔ Γιάννη; Πασχαλίδης

 

Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα σχετικά με ένα ακόμη ευεργετικό μέτρο που έλαβε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα πλαίσια της προσπάθειας στήριξής τους.

 

Ειδικότερα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ.Κώστας Σκρέκας και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Σπήλιος Λιβανός αποφάσισαν από κοινού την επέκταση των μέτρων στήριξης από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης δια της αναστολής  της καταβολής χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) για τις αγροτικές επιχειρήσεις που είναι συνδεδεμένες στη Μέση Τάση για το χρονικό διάστημα από την 1 Νοεμβρίου 2021 έως και τις 31 Μαρτίου 2022.

 

Το μέτρο αυτό προβλέπεται σε τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και Ρύθμιση Ειδικότερων Ζητημάτων Απολιγνιτοποίησης». 

 

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία θα επωφεληθούν επιχειρήσεις με τα εξής χαρακτηριστικά κατανάλωσης:

- Βιομηχανικής χρήσης Μέσης Τάσης > 13GWh.

- Βιομηχανικής χρήσης Μέσης Τάσης.

- Γενικής χρήσης Μέσης Τάσης.

- Βιομηχανικής χρήσης Μέσης Τάσης, για τις τριφασικές παροχές ισχύος μεγαλύτερης ή ίσης των 85 kVA.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Η κυβέρνηση απέδειξε με συγκεκριμένες αποφάσεις και ενέργειες ότι από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των παραγωγών που δοκιμάζονται από την ενεργειακή κρίση καθώς και την αύξηση του κόστους παραγωγής.

 

Έτσι, μετά τη μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές από το 13% στο 6%, την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο στους συνεταιρισμένους, στους νέους αγρότες και σε όσους μετέχουν στη συμβολαιακή γεωργία, προχώρησε τώρα και στην αναστολή καταβολής των ΥΚΩ.

 

Όπως υπογράμμισε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Λιβανός , εάν απαιτηθεί θα ληφθούν και νέα μέτρα για την έμπρακτη στήριξη των παραγωγών. Κανείς δεν θα μείνει μόνος του. Συνεχίζουμε..».

δελτίο Τύπου