Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης ενημερώθηκε εκτενώς σχετικά με τις καταστροφές των καρπών ελιάς τύπου Θρούμπας που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες των Δημοτικών Διαμερισμάτων Πρίνου και Ραχωνίου λόγω των σφοδρότατων ανέμων που έπληξαν τη Θάσο.

 

Ειδικότερα, ενώ ολοκληρώθηκε η συγκομιδή της ελιάς στις περισσότερες καλλιέργειες στο νησί της Θάσου, δεν συνέβη το ίδιο στις καλλιέργειες των ανωτέρω περιοχών λόγω της ιδιαιτερότητας των μεγάλων καρπών εξαιρετικής ποιότητας Θρούμπας που εντοπίζονται εκεί.

 

Κατά την επίσκεψη του στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Καβάλας, ο Βουλευτής προέβη σε σχετική ενημέρωση των αρμοδίων και σήμερα εξεδόθη η αναγγελία προκειμένου να προχωρήσουν οι πληγέντες σε δήλωση ζημίας.

 

Επίσης, συγκέντρωσε οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο και θα παραδώσει στους αρμοδίους του ΕΛΓΑ στην Αθήνα, κατά την επίσκεψή του στη Διοίκηση του Οργανισμού τις επόμενες ημέρες.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης, συμμεριζόμενος την αγωνία των παραγωγών, θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

 

δελτίο Τύπου