Έντονη είναι η αντίδραση των κατοίκων για την εικόνα ενός σκουπιδότοπου όπως το χαρακτηρίζουν στην είσοδο της πολυκατοικίας επί της οδού Τενέδου 23 στην Καλαμίτσα (φωτoγραφία). 

 

Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι, υπάρχουν: παρατημένα σκουπίδια, μπάζα κάθε λογής κατά μήκος του αρχαίου τείχους της Αντισάρας, επί της στάσης των αστικών λεωφορείων και πρόκειται για μία εικόνα που επαναλαμβάνεται κάθε εβδομάδα εδώ και χρόνια.

 

Με τους κατοίκους να διερωτώνται: «Τί πρέπει να γίνει; Ένα θαύμα ίσως για να αποκτήσουν οι άνθρωποι συνείδηση και στοιχειώδη κοινωνική παιδεία ή οι αρμόδιες υπηρεσίες οργάνωση»;

 

«Πρόκειται για ένα σκουπιδότοπο που υφίσταται συνεχώς κάτω από τα μπαλκόνια μας, ένα σκουπιδότοπο που ασυνείδητοι γείτονες δημιουργούν καθημερινά, χωρίς να υπολογίζουν ούτε το κίνδυνο για διερχόμενους κ παιδιά αν αυτά τα ογκώδη αντικείμενα πέσουν», λένε χαρακτηριστικά. 

 

«Δεν τους ενδιαφέρει η ρύπανση που προκαλούν, ούτε το ότι πρόκειται υποτίθεται για προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο και εν πάση περίπτωση για μία κατοικημένη αστική περιοχή την οποία μετατρέπουν καθημερινά σε χωματερή μπροστά στα μάτια μας», τονίζουν. 

 

Επίσης οι κάτοικοι διερωτώνται ποιός πρέπει να επιληφθεί της κατάστασης. Αν είναι ο Δήμος, η αρχαιολογία ή κάποια άλλη υπηρεσία. 

 

«Πώς μπορεί να αναχαιτιστεί όλη αυτή η απέραντη αδιαφορία για το περιβάλλον και τους συνανθρώπους μας», λένε χαρακτηριστικά. 

 

Δείτε φωτογραφίες: