Το πρωί της Δευτέρας (13/12) τελέστηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας. Το παρών έδωσε και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

 

Κατά τον χαιρετισμό του, ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Μάκαριος Λαζαρίδης Λαζαρίδης μίλησε για «σημαντική μέρα για τον Αμυγδαλεώνα και τις γύρω περιοχές», καθώς - όπως είπε - με την ευχάριστη αυτή εξέλιξη «κερδίζουμε μία ακόμα μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών». 

 

Ένα πάγιο διαχρονικό αίτημα των κατοίκων του χωριού, αλλά και των γειτονικών χωριών, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, «επιτέλους γίνεται πράξη. Και για μένα προσωπικά είναι μια δικαίωση, καθώς ήταν μια από τις πρώτες μου προτεραιότητες, όπως είχε προκύψει από το διάλογο με την τοπική κοινωνία». 

 

Ταυτόχρονα, ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τους κ. Κ. Πιερρακάκη και Γ. Γεωργαντά για την καλή συνεργασία τους, με αποτέλεσμα την υλοποίηση της σχετικής δέσμευσης. «Με λίγα λόγια και πολύ δουλειά, συνεχίζουμε να κάνουμε σημαντικά βήματα για μια καλύτερη κοινωνία», κατέληξε στον χαιρετισμό του ο κ. Λαζαρίδης. 

 

Στο δελτίο Τύπου του ο βουλευτής αναφέρει: «Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία του Κ.Ε.Π. στον Αμυγδαλεώνα αποφασίστηκε στις 29 Νοεμβρίου 2019, στη συνάντηση που είχε ο κ. Λαζαρίδης με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρουσία του δημάρχου Καβάλας κ. Θ. Μουριάδη.

 

Ακολούθως, στις 12 Ιουνίου 2020, με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Βουλευτής έκανε γνωστό ότι το Κέντρο  Εξυπηρέτησης Πολιτών θα λειτουργούσε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα (καθυστέρησε λόγω της πανδημίας). Την είδηση αυτή είχε μόλις μεταφέρει στον κ. Λαζαρίδη ο κ. Γεωργαντάς, κατόπιν επικοινωνίας που είχαν για το συγκεκριμένο θέμα». 

 

Ο βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης, μέσω δελτίου Τύπου δηλώνει: 

 

 «Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεώργο Γεωργαντά, ο οποίος ενέσκηψε με ενδιαφέρον στο πρόβλημα που του μετέφερα και ικανοποίησε άμεσα το αίτημα του Δήμου Καβάλας. Η συνεργασία μας υπήρξε αγαστή, όπως , άλλωστε, και στην περίπτωση δημιουργίας των ΚΕΠ Κεραμωτής και Λιμαναριών Θάσου, που υλοποιηθήκαν μετά από σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Θερμά συγχαρητήρια, επίσης, οφείλονται και στο Δήμο Καβάλας, ο οποίος, ενεργώντας τάχιστα, επέτυχε την άμεση λειτουργία του ΚΕΠ Αμυγδαλεώνα.

 

Η ίδρυση του εν λόγω ΚΕΠ αποτελεί μία ακόμη σημαντική παρέμβαση που αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι δίπλα μας, ακούει τα προβλήματα της Περιφέρειας και φροντίζει για την άμεση επίλυσή τους. Συνεχίζουμε...»