Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας απευθύνουν τα συνταξιουχικά σωματεία της Καβάλας για την Τρίτη (14/12) στις 10:30 το πρωί, στην πλατεία Καπνεργάτη της Καβάλας. 

 

Μεταξύ άλλων διεκδικούν την επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης στις επικουρικές, την παρακράτηση για την υγεία στο πραγματικό ύψος των συντάξεων, την αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας, την μη εφαρμογή της μείωσης της προσωπικής διαφοράς στους παλιούς συνταξιούχους, την μη μείωση του αφορολόγητου από 8.600 στα 5.600 ευρώ, την επιστροφή ενός μέρους από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, καθώς και την επιστροφή των περικοπών που είχαν γίνει στο 11μηνο στις Κύριες συντάξεις, δίχως αγωγές και δικαστήρια. 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση – κάλεσμα: 

 

«ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 

 

•          ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΣΑ ΑΔΙΚΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ, ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓ ΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 

 

•          ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΓΙΑΤΡΩΝ - ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ , ΝΑ   ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΜΕΘ  

 

•          ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΔΙΧΩΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ. 

 

•         ΝΑ ΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

 

•           ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 600 ΕΥΡΩ 

 

•         ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ 0,5% ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

 

•            ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Η ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ 13Η ΚΑΙ 14Η ΣΥΝΤΑΞΗ. 

 

•          ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ 

 

•          ΝΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ 

 

Με βάση αυτές τις διεκδικήσεις όλοι οι συνταξιούχοι του Νομού μας, όλων των σωματείων  δίνουμε το αγωνιστικό μας «παρών» συμμετέχοντας μαζικά -αγωνιστικά, στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα  την Τρίτη 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ και ώρα 10.30, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία. 

 

Έχουμε τη γνώση και την πείρα, μέσα από την δράση και τους αγώνες υποχρεώσαμε τις κυβερνήσεις να δώσουν λύσεις σε ορισμένα από αυτά  όπως : την επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης στις επικουρικές, την παρακράτηση για την υγεία στο πραγματικό ύψος των συντάξεων, την αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας, την μη εφαρμογή της μείωσης της προσωπικής διαφοράς στους παλιούς συνταξιούχους, την μη μείωση του αφορολόγητου από 8.600 στα 5.600 ευρώ, την επιστροφή ενός μέρους από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, καθώς και την επιστροφή των περικοπών που είχαν γίνει στο 11μηνο στις Κύριες συντάξεις, δίχως αγωγές και δικαστήρια

 

Αν η συμμετοχή μας στους αγώνες ήταν μαζικότερη, θα ήταν καλύτερα και τα αποτελέσματα και αυτό πρέπει να κάνουμε με μαζική συμμετοχή. 

 

Καμιά επανάπαυση, μας τσάκισαν τα δικαιώματα την περίοδο της κρίσης , τώρα συνεχίζουν στο όνομα της λεγόμενης ανάπτυξης στον ίδιο δρόμο. Όλοι οι νόμοι που ψηφίσθηκαν αυτό το διάστημα χειροτερεύουν τη θέση των συνταξιούχων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων σε όλα τους τα δικαιώματα, στην εργασία, τα ωράρια, την κοινωνική ασφάλιση, το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις, όλα παραδίδονται στις ορέξεις της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

 

Ο πρόσφατος νόμος που ψηφίσθηκε για την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης μας αφορά όλους, ο λεγόμενος προσωπικός κουμπαράς των νέων θα πηγαίνει στις ανάγκες του χρηματιστηριακού τζόγου, οι επικουρικές των παλιών συνταξιούχων θα περικοπούν ή θα καταργηθούν. 

 

Απορρίπτουμε την προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι οι ανατιμήσεις των προϊόντων αποτελούν πρόσκαιρη στρέβλωση της οικονομίας, αφού η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου εξασφαλίζεται και μέσω της ανατίμησης των προϊόντων ως βασικό στοιχείο μεί ωσης της τιμής της Εργατικής δύναμης. 

 

Όσο αναφορά για την πανδημία η Κυβέρνηση όχι μόνο επιμένει στην πολιτική της «ατομικής ευθύνης» προς τους εργαζόμενους και το λαό, προσπαθώντας  να απαλλαγεί από τις τεράστιες δικές της, ευθύνες για την  εγκληματικά ανεπαρκή αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά  τώρα έρχεται να επιβάλει και χρηματική τιμωρία 100 ευρώ το μήνα  ,στοχεύοντας κύρια στους  ανεμβολίαστους  συνταξιούχους  άνω των 60 ετών, τα  οποία, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός θα αποδίδονται στα νοσοκομεία για τις ανάγκες τους!!! , ενώ με το νέο προϋπολογισμό οι δαπάνες για την υγεία μειώνονται κατά 245ε.Ε.για τα νοσοκομεία  κατά 139ε. Ε ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Πρωτοβάθμια Φροντίδα  κατά 130εκ. Ε.

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει και να μας αγνοήσει. Η πανδημία για εμάς δεν σημαίνει αμνησία, δεν ξεχνάμε και διεκδικούμε ό,τι μας έχει αδίκως αφαιρεθεί

 

Η φωνή μας ακούγεται , θα ακούγεται και θα δυναμώνει. Δεν θα μπορέσουν όσο κι αν προσπαθούν να μας επιβάλουν «άκρα του τάφου σιωπή».

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ . ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ  ΚΑΝΕΙΣ. Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΜΝΗΣΙΑ - ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΠΟΛΛΑ. ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ –ΑΓΩΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ. Ο,ΤΙ ΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ  ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ

 

ΤΡΙΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10.30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ».