"Η προσπάθεια εκφοβισμού δεν πέρασε", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου σχολιάζοντας την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής να μην άρει τη βουλευτική της ασυλία μετά την καταγγελία δημοσιογράφου στην εισαγγελία ότι χρησιμοποιεί τη βουλευτική της ιδιότητα για να ασκήσει έλεγχο στα Λιπάσματα της Καβάλας 

 

Η Μόνιμη Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε ομόφωνα ότι η κοινοβουλευτική μου δράση, για θέματα που αφορούν τη Βιομηχανία Λιπασμάτων Καβάλας, δεν παραβιάζει τον κώδικα δεοντολογίας των βουλευτών και δεν τεκμηριώνει ποινικό αδίκημα.

 

Από τη μεριά μου, κατέθεσα όλες τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις-απ' το σύνολο των κομμάτων!- που έχουν κατατεθεί τα τελευταία χρόνια και αφορούν τις παράνομες πρακτικές της εργοδοσίας των Λιπασμάτων.

 

Ξεκαθάρισα ότι ως βουλεύτρια Καβάλας έχω την υποχρέωσή να φέρνω ενώπιον των αρμόδιων Υπουργείων ζητήματα που αφορούν την παραβατική λειτουργία του εργοστασίου Λιπασμάτων ιδιοκτησίας Λαυρεντιάδη, τη ρύπανση του περιβάλλοντος της περιοχής, την εργοδοτική αυθαιρεσία κτλ.

 

Σχετικά με την άρση της ασυλίας μου, δεν εξέφρασα άποψη, ζητώντας από τα μέλη της επιτροπής να αποφασίσουν με βάση τον αξιακό τους κώδικα και τον κανονισμό της Βουλής. Η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν τεκμαίρεται η άρση ασυλίας και ότι η κοινοβουλευτική μου δράση είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τα βουλευτικά μου καθήκοντα.

 

Θα έχω την ευκαιρία να θέση επί τάπητος όλα τα θέματα που άπτονται της παραβατικής λειτουργίας του εργοστασίου Λιπασμάτων στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα λάβει και την τελική απόφαση για τη (μη) άρση της βουλευτικής μου ασυλίας.

 

Ο εν λόγω ακροδεξιός δημοσιογράφος- και όποιος στηρίζει παρόμοιες τακτικές εκβιασμού- νόμιζε ότι θα με φοβίσει και θα με αποτρέψει απ' το να ασκώ κοινοβουλευτικό έλεγχο σε ό,τι αφορά την παραβατικότητα του εργοστασίου ιδιοκτησίας Λιπασμάτων.

 

Του έχω νέα: όχι απλά δεν θα σταματήσω, αλλά θα εντείνω την κοινοβουλευτική μου δράση που αφορά στην παραβατικότητα, τις αντιπεριβαλλοντικές και αντεργατικές πρακτικές της εργοδοσίας των Λιπασμάτων.

 

Τα υπόλοιπα στην Ολομέλεια.
 

Για το θέμα μίλησε στον KavalaNews 102,8 η κ. Ελευθεριάδου. Ακούστε τι είπε: