«Περίπου 50 απογραφείς στο Νομό Καβάλας αναγκάστηκαν να παραιτηθούν και να αντικατασταθούν» δήλωσε στον KavalaNews 102,8 η βοηθός επόπτη της ΕΛΣΤΑΤ Καβάλας-Θάσου, Ελένη Κάλφογλου

 

Οι λόγοι που τους οδήγησαν σε παραίτηση, όπως εξηγεί είναι οι άσχημες συμπεριφορές που αντιμετώπισαν από κάποιους πολίτες, αλλά και οι δυσκολίες που συνάντησαν κατά τα σεμινάρια επιμόρφωσης. 

 

«Υπάρχουν τμήματα της Καβάλας που δεν έχει πάει απογραφέας γιατί έχουμε παραιτήσεις επί παραιτήσεων. Τα κενά θα καλυφθούν», είπε χαρακτηριστικά. 

 

Στο νομό Καβάλας στην απογραφή πληθυσμού συμμετέχουν 600 απογραφείς και 150 τομεάρχες οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα έκαναν την απογραφή των κτιρίων και συνεργάζονται με τους απογραφείς. 

 

Αναφερόμενη η κυρία Κάλφογλου στις περιοχές που δεν έχουν λάβει ακόμα τους φακέλους με τους κωδικούς της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής είπε πως αυτές είναι η κοινότητα Φιλίππων, η κοινότητα Ελευθερών, κάποια χωριά στον δήμο Παγγαίου και μερικά τμήματα στην πόλη της Καβάλας.  

 

Διαβεβαίωσε ότι τα στοιχεία που δίνονται στους απογραφείς είναι εμπιστευτικά και δίνονται μόνο για στατιστικούς και όχι για φορολογικούς λόγους ενώ επισήμανε όσοι δεν μπορούν να απογραφούν ηλεκτρονικά να περιμένουν να το απογραφούν στον απογραφέα που θα τους επισκεφθεί στη συνέχεια.

 

Συνέστησε στους πολίτες να μη φοβούνται να απογραφούν και τόνισε πως όποιος δεν θέλει να βάλει τον απογραφέα στο σπίτι του μπορεί να του δώσει το τηλέφωνό του και να του ζητήσει να τον απογράψει τηλεφωνικά. 

 

Η αυτοπογραφή έχει πάρει παράτασει έως 13 Δεκεμβρίου.

 

 

Δείτε ΕΔΩ απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις πολιτών.  

 

Επίσης αν σε κάποιον χτυπήσει την πόρτα ο απογραφέας και του δώσει τον φάκελο με τον κωδικό ώστε να αυτοαπογραφεί και στην πορεία ο πολίτης τα βρει «σκούρα», ο απογραφέας μέσω ειδικής εφαρμογής θα δει ποιος δεν κατάφερε να συμπληρώσει τα στοιχεία και θα επικοινωνήσει μαζί του ώστε να τον κατευθύνει.  

 

Ακόμα, αν υπάρχει πολυκατοικία π.χ. που έχει πάρει κάποιο διαμέρισμα και υπάρχουν κάποια που δεν τους έχει επισκεφθεί ο απογραφέας τότε μπορεί να απευθυνθεί στα τηλέφωνα

 

2513 50 35 48 - 49 – 50