Να ακυρώσει την σύμβαση για την εκπαίδευση των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας στο Κέντρο της Καλαμάτας ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση με κατάθεση πρότασης προανακριτικής επιτροπής.

 

«Μη διανοηθείτε να υπογράψετε τη σύμβαση. Σας εγκαλώ, σας ζητώ να φέρετε τη σύμβαση στη βουλή, να έχουν γνώμη οι βουλευτές και να πάρουν απόφαση. Και μη κρυφτείτε πίσω από το συνολικότερο πλαίσιο.  Την επόμενη φορά που θα έρθει να συζητηθεί το θέμα αυτό στη βουλή των Ελλήνων δεν θα έρθει με πρωτοβουλία επερώτησης αλλά για διερεύνηση ευθυνών όπως όταν βρισκόμαστε μπροστά σε περιπτώσεις απιστίας και διασπάθισης δημοσίου χρήματος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

 

«Δεν σας επιτρέπω να ξανασηκώσετε το δάχτυλο και να αναφερθείτε σ’ αυτή την παράταξη με όρους πατριδοκαπηλείας. Αποτύχατε με την πανδημία, με την ακρίβεια, με τις πυρκαγιές, δίνεται έμφαση μόνον σε συμφωνίες που ζημιώνουν το Δημόσιο», είπε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

 

Πιο αναλυτικά, ο κ. Τσίπρας είπε «Τα λέω για να τα ακούσουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΘΑ που τη χειρίζονται την υπόθεση! Σας είχα πει το γνωρίζω προσωπικά το θέμα, το χειρίστηκα, το 2019 και γνωρίζω λεπτομέρειες, ονόματα και διευθύνσεις και σας προειδοποιώ μη προχωρήσετε την σύμβαση που ζημιώνει σκανδαλωδώς το δημόσιο!». 

 

«Δίνετε 2 δις ευρώ σε εταιρία από το Ισραήλ με ποια λογική; Για να αγοράσει αεροσκάφη και να μας τα δώσει μετά με λίζινγκ; Και μάλιστα 600 εκατ. μπροστά στη πρώτη 3ετία. Μη διανοηθείτε να υπογράψετε τη σύμβαση! Σας εγκαλώ, σας ζητώ να φέρετε τη σύμβαση στη βουλή, να έχει γνώμη και οι βουλευτές να πάρουν απόφαση! Και μη κρυφτείτε πίσω από το συνολικότερο πλαίσιο. 

 

Την επόμενη φορά που θα έρθει να συζητηθεί το θέμα αυτό στη βουλή των Ελλήνων δεν θα έρθει με πρωτοβουλία επερώτηση αλλά διερεύνηση ευθυνών όπως όταν βρισκόμαστε μπροστά σε περιπτώσεις απιστίας και διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Η παράταξή σας, ο Μητσοτάκης και σεις δεν θα είστε ισόβια στην εξουσία. 

 

Έχετε την αλαζονεία της εξουσίας και πιστεύετε το κλίμα των αυλοκολάκων σας! όποτε και αν κάνετε εκλογές θα δείτε πραγματική εικόνα και δημοσκόπηση δεν θα είστε ισόβια εδώ! Δεν υπάρχει παραγραφή μη ξεχνάτε άλλαξε το Σύνταγμα να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων».

 

 

 

Νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υπονομευτική τακτική απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις.