Σε εξειδίκευση των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες, τα οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη, προχώρησε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

 

Χώροι μόνο για εμβολιασμένους ή εντός έξι μηνών νοσήσαντες, καθώς δεν επιτρέπεται η φυσική παρουσία μη εμβολιασμένων σε κλειστούς χώρους διασκέδασης σινεμά, θέατρα, μουσεία, συνεδριακά κέντρα, γυμναστήρια, γήπεδα.

 

Χώροι προσβάσιμοι σε όλους, εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους με επίδειξη διαγνωστικού τεστ, με τήρηση αποστάσεων και χρήσης μάσκας για όπου προβλέπεται: δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι εργασίας, ανοιχτοί χώροι εστίασης, καταστήματα λιανεμπόριου, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και συναφείς χώροι.

 

*Ελεύθερη πρόσβαση χωρίς άλλων έλεγχο σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα αγοράς τροφίμων, όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες. Ωστόσο, επιβάλλεται το μέτρο του 1 ατόμου ανά 9 τ.μ.

 

Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου στα αστικά κέντρα θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ τις καθημερινές, για να αποφευχθούν οι ουρές, ο συνωστισμός μέσα σε αυτά αλλά και... στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 

Στους χώρους εργασίας θα ακολουθηθεί κυλιόμενο ωράριο που θα ξεκινά από τις 07:00 έως τις 09:30, ενώ θα υπάρξει και αλλαγή ωραρίου στο λιανεμπόριο.

 

Ερωτηθείς σχετικά ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Γιάννης Κελγιώργης εάν στο νέο ωράριο συμπεριλαμβάνεται και η Καβάλα απάντησε πως αυτό είναι το πιο πιθανό ωστόσο αναμένεται η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης στη οποία θα αναφέρονται αναλυτικά τα αστικά κέντρα που θα εφαρμοστεί το μέτρο.