Η Ν.Ε. Kαβάλας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 
 

* Μετά το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων, που οφείλεται στην αδιαλλαξία των εταίρων – δανειστών, αλλά και στην αναποτελεσματικότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης, η χώρα κινδυνεύει με εθνική καταστροφή. 
 

* Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή απαιτείται εθνική ομοψυχία.
 

* Η επιλογή της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε ένα διλημματικό, παραπλανητικό και διχαστικό δημοψήφισμα, δεν μπορεί να αποτελεί διέξοδο.
 

* Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ! Μετά μάλιστα και τις τελευταίες εξελίξεις (λήξη προγράμματος, κατάθεση νέας πρότασης της Ελλάδας) δεν έχει απολύτως κανένα νόημα η διεξαγωγή του.
 

* Η Κυβέρνηση, όπως πρότεινε και η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ στις 28.6.2015, αναζητά νέα μεταβατική συμφωνία, που θα λύνει το χρηματοδοτικό πρόβλημα, θα περιγράφει το αναπτυξιακό πακέτο και θα απαντά στο θέμα της αναδιάρθωσης του χρέους.
 

* Παρά ταύτα, αν και εφόσον η Κυβέρνηση επιμείνει στη διενέργεια του δημοψηφίσματος, προτείνουμε στους συμπολίτες μας να ψηφίσουμε ΝΑΙ. 
 

* Το διακύβευμα σήμερα δεν είναι οι όροι της συμφωνίας, αλλά η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
 

* Είναι ένα αριστερό ΝΑΙ ! Η παραμονή της χώρας στο ευρώ και την ΕΕ αποτελεί την μόνη αριστερή και προοδευτική πολιτική, που συμφέρει τη χώρα και τους πολίτες.
 

ΝΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. & ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΛΥΣΗ & ΟΧΙ ΣΤΗ ΡΗΞΗ