Η Τ.Ε. Καβάλας του Κ.Κ.Ε. χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων, λαού και νεολαίας στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο για την 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

 

Η οργανωμένη συμμετοχή εργατοϋπαλλήλων μέσα από τα σωματεία τους, των φοιτητών με το σύλλογο της εστίας, των γυναικών με το σύλλογο της ΟΓΕ, επιτροπών και φορέων του λαού, τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που κυριάρχησαν, οι διεκδικήσεις των σύγχρονων αναγκών δείχνουν το δρόμο που μπορούμε να ακολουθήσουμε, για να έχουμε νίκες σήμερα και να ανοίγει ο δρόμος της ανατροπής, να ξεσκεπάζονται οι αιτίες των προβλημάτων και να μπαίνουν στο στόχαστρο της εργατικής, της λαϊκής, της νεολαιίστικης πάλης.

 

Παράλληλα δόθηκε ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια να απογυμνωθεί ο εορτασμός από το περιεχόμενό του, σε όσους δηλαδή, σαν τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΜεΡΑ25 και άλλους, επιδιώκουν να ξεχαστούν τα συνθήματα «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ», να «παραγραφούν» τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, ακριβώς επειδή με την πολιτική τους και τις αποφάσεις τους μετατρέπουν τη χώρα και την περιοχή σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, βαθαίνουν την εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

 

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι εμποροϋπάλληλοι, οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και στον τουρισμό, οι συνταξιούχοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια, στα λιπάσματα, οι δάσκαλοι κι οι καθηγητές, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι γυναίκες, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι μαζικοί λαϊκοί φορείς διαμόρφωσαν ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια της επετείου του Πολυτεχνείου στην Καβάλα, δίνοντας ώθηση στους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που είναι μπροστά μας, για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες στη μόρφωση, στη δουλειά, στην υγεία, στη ζωή.

 

Σ’ αυτούς τους αγώνες τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ θα συνεχίσουν να δίνουν όλες τους τις δυνάμεις, τον καλύτερο εαυτό τους.

 

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, βαδίζοντας αποφασιστικά το δρόμο της ανατροπής!