Το 5ο ΓΕΛ Καβάλας κατά τη διετία 2020-22 συμμετέχει στην υλοποίηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229», Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης, Erasmus+ 2020, Δράση  ΚΑ229, με κωδικό αριθμό 2020-1- EE01-KA229-077868_2 και τίτλο Art of Recycling, Future for Environment, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

 

Πρόκειται για μια συνεργασία του 5ου ΓΕΛ Καβάλας με  ευρωπαϊκούς οργανισμούς από 3 άλλες χώρες της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα με φορείς εκπαίδευσης ενηλίκων από την Εσθονία (Lihula Gümnaasium) που είναι και οι  συντονιστές της σύμπραξης, την Κροατία (Srednja skola Matije Antuna Reljkovica) και την Τουρκία, η οποία συμμετέχει με δύο σχολεία (Tirebolu Anadolu Lisesi και Atatürk Anadolu İmam Hatip Lisesi). 

 

 

Το 5ο Λύκειο Καβάλας είναι ένα σχολείο απόλυτα ενταγμένο μέσα στους κόλπους της Ευρώπης, γεγονός που τεκμηριώνεται και από την πολύχρονη συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου». Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα Erasmus+.

 

Η γλώσσα συνεργασίας μεταξύ των μαθητών και μαθητριών των πέντε αυτών σχολείων θα είναι τα αγγλικά. Οι δραστηριότητες του προγράμματος θα έχουν σχέση με την ανακύκλωση και την εφαρμογή της σε διάφορους τομείς της τέχνης. 

 

Οι μαθητές μέσω αυτού του προγράμματος θα συνειδητοποιήσουν τη σημασία της ανακύκλωσης για την προστασία του περιβάλλοντος και θα εμπλακούν σε δημιουργικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά.

 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα υπάρξουν δράσεις των μαθητών , ερωτηματολόγια, εκθέσεις της δουλειάς τους, ημερολόγια, εργαστήρια, επισκέψεις σε σχετικούς φορείς, συνεντεύξεις και γενικώς διάχυση των αποτελεσμάτων στην κοινότητα. Επισκέψεις μεταξύ των συνεργαζόμενων σχολείων θα υπάρξουν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας.

 

Οι μαθητές μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν τον πολιτισμό των συνεργαζόμενων χωρών, να ανταλλάξουν γνώσεις και ιδέες σχετικές με την εκπαιδευτική διαδικασία και να εφαρμόσουν την ομαδοσυνεργατική μέθοδο μέσω της ευγενούς άμιλλας. 

 

Το 5ο γενικό Λύκειο καλεί όλα τα σχολεία του νομού Καβάλας, όταν αυτό είναι εφικτό,  να αναπτύξουν κοινές δράσεις σχετικές με το θέμα του προγράμματος.

 

δελτίο Τύπου