«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι πρέπει να κρύβεσαι η να στερείσαι οποιαδήποτε δραστηριότητα. Μπορείς να κανείς τα πάντα αρκεί να γνωρίζεις τις τιμές σου...τις μονάδες σου... τι πρέπει να κανείς σε κάθε κατάσταση», λέει μεταξύ άλλων η Ρεγγίνα Μακέδου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα διαβήτη. 

 

Αναλυτικά όσα λέει η Ρεγγίνα: 

 

"Παγκόσμια ημέρα διαβήτη σήμερα. 

 

Μια μέρα ιδιαίτερα σημαντική για εμένα!!! Από την μέρα που διαγνώστηκα μέχρι και σήμερα δεν ντράπηκα ποτέ να πω ότι έχω διαβήτη, φοράω περήφανα τον αισθητήρα μου πάντα και παντού, κάνω την ινσουλίνη μου όποτε χρειάζεται ανοιχτά χωρίς να κρύβομαι γιατί απλά δεν είναι ντροπή να κάνω κάτι που με κρατάει ζωντανή!!! 

 

Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι πρέπει να κρύβεσαι η να στερείσαι οποιαδήποτε δραστηριότητα. Μπορείς να κανείς τα πάντα αρκεί να γνωρίζεις τις τιμές σου...τις μονάδες σου... τι πρέπει να κανείς σε κάθε κατάσταση!!! 

 

Είμαστε πια τυχεροί που η τεχνολογία προχωρά και θα έπρεπε να έχουμε όλοι ίση πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες που διευκολύνουν την ζωή μας με τον διαβήτη! Το λέω και θα το λέω. Δεν πρέπει να ντρέπεσαι είσαι ένας μικρός καθημερινός ήρωας της ζωής και μπορείς να κάνεις τα πάντα. 

 

Προσωπικά με την έντονη σε δραστηριότητες ζωή που κάνω το σύστημα FreeStyle Libre μου έχει λύσει τα χέρια αφού έχω τη δυνατότητα να κάνω πολλές μετρήσεις χωρίς τρύπημα στα δάχτυλα έχοντας μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των ζαχάρων μου και σαφώς καλύτερη διαχείριση των τιμών μου. Ποτέ δεν το έκρυψα και πλέον μεταξύ μας είναι και σήμα κατατεθέν αφού μπορούμε να ξεχωρίσουμε ο ένας τον άλλον χαμογελώντας.

 

Να είστε περήφανοι μικροί μου ήρωες".