γράφει  ο

Τάκης Εμμανουηλίδης 

 

 

Κυριακή 7 Νοέμβρη. Την ομίχλη των καιρών ξεδιάλυνε σήμερα η ευαισθησία που επιδείχτηκε σε κοινωνικές ομάδες που βιώνουν καθημερινά ιδιαίτερες δυσκολίες στη ζωή τους.

 

Σ'ένα ποδοσφαιρικό "αγώνα αγάπης" που συνδιοργανώθηκε από φορείς της πόλης μας αλλά και από ανθρώπους του καθημερινού μόχθου - εργαζόμενοι στα καταστήματα  Μασούτη εν προκειμένω - αναδείχτηκε η στήριξη στον αγώνα των γονιών, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό

 

Μια πρωτοβουλία που στέλνει αισιόδοξα μηνύματα στην κοινωνία για το ότι υπάρχει ακόμη το στοιχείο της αλληλεγγύης και το νοιάξιμο για το συνάνθρωπο.

 

Λίγες ώρες μετά ένα άλλο ελπιδοφόρο μήνυμα έστελναν απ'το παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας οι αθλητές που που συμμετείχαν σε αγώνα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια

 

Νιώσαμε το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής, καθώς τα παιδιά αυτά, μαχητές της ζωής, έστειλαν σ' όλους μας το μήνυμα της νίκης του ανθρώπου ενάντια στα άσχημα παιγνίδια της ζωής.

 

Εκδηλώσεις σαν τις αυτές, εκτιμώ ότι μπορούν να ξεδιαλύνουν την ομίχλη των καιρών και να κάνουν τον κόσμο μας πιο φωτεινό.

 

* ο Τάκης Εμμανουηλίδης είναι πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ