Ο Βουλευτής νομύ Καβάλας τη Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης κάνει γνωστό ότι την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της συνέχισης της διαδικασίας πληρωμής προκαταβολών για τον «Παγετό Άνοιξη 2021», καταβάλλονται από τον ΕΛ.Γ.Α. αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου ύψους 13.372.350,81 ευρώ σε 8.516 δικαιούχους αγρότες .

 

Η διαδικασία της πληρωμής προκαταβολών και αποζημιώσεων συνεχίζεται, αφού όσα πορίσματα προωθούνται από τα κατά τόπους Υποκαταστήματα του ΕΛ.Γ.Α. στην Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού διεκπεραιώνονται άμεσα, με δεδομένη την απαιτούμενη ταμειακή ρευστότητα, κατόπιν της διασφάλισης των αναγκαίων δαπανών για τις αποζημιώσεις σε εφαρμογή της ψηφισθείσης νομοθεσίας για τον «Παγετό Άνοιξη 2021», Ν. 4820/2021.

 

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που πληρώνονται προκαταβολές τόσο για τα πυρηνόκαρπα όσο και για τα αμύγδαλα , το δε ποσό που θα καταβληθεί αύριο στους Καβαλιώτες δικαιούχους ανέρχεται στο ποσό των 108.929,70€.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δηλώνει σχετικά: «Είμαι ιδιαιτέρως ικανοποιημένος που για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ικανοποιεί δίκαια αιτήματα των παραγωγών μας. Μάλιστα, το ΥπΑΑΤ και η Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. τηρούν με ακρίβεια και συνέπεια το χρονοδιάγραμμα πληρωμής καθώς και  τη συνέχιση και ολοκλήρωση του εκτιμητικού έργου για τον «Παγετό Άνοιξη 2021». Συνεχίζω την προσπάθεια και τις παρεμβάσεις μου, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος».

 

(δελτίο Τύπου)