Η Ν.Ε. Καβάλας συνεδρίασε εκτάκτως στις 22/6/2015 με αφορμή την απόφαση του Υπουργού Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, σ. Σταθάκη που αφορά την  Έγκριση Σχεδίου Συμμετοχής του Κοινού για το έργο «Διαδριατικός Αγωγός φυσικού αερίου, Trans Adriatic Pipeline, TAP».

Αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί από τον κ. Υπουργό η ανάκληση της απόφασης, θεωρώντας ότι δυσκολεύει την προσπάθεια της κυβέρνησης που ανταποκρινόμενη στην υπόσχεση που έχει δώσει και δια του Πρωθυπουργού για αλλαγή όδευσης, αντισταθμιστικά οφέλη υπέρ των αγροτών των Δήμων της περιοχής και κυρίως των εθνικών συμφερόντων.

Η διαπραγμάτευση του ΥΠΑΠΕΝ με την κοινοπραξία είναι στο πιο κρίσιμο σημείο και η απόφαση του κ. Υπουργού διευκολύνει την εταιρία και δυσκολεύει – αδυνατίζει την διαπραγματευτική ισχύ της δικής μας πλευράς.

Στους νομούς μας τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκαν κινήματα, έγιναν μεγάλα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν από αγροτικούς συλλόγους, σε όλους τους δήμους της ευρύτερης περιοχής με αίτημα την αλλαγή όδευσης και των όρων της επικείμενης συμφωνίας. Η Ν.Ε. Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να συμμετέχει στους αγώνες των αγροτών και των ενεργών πολιτών για την αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΡ, προστατεύοντας τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις υψηλής παραγωγικότητας και σε αυτούς τους αγώνες θέλει την κυβέρνηση, τα υπουργεία και τους Υπουργούς συμμάχους και συμμέτοχους.

 

 

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας