«Δεν αποχωρώ με τη θέλησή μου γιατί συνταξιοδοτήθηκα…, με απολύουν γιατί δεν δέχτηκα να υλοποιήσω το σχέδιο της εταιρείας που προβλέπει συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του περιβάλλοντος» είπε στον KavalaNews102,8 o πρώην γενικός διευθυντής του εργοστασίου Βαγγέλης Παππάς μιλώντας για τις εξελίξεις στα πετρέλαια. 

 

Τόνισε επίσης πως δεν συμφωνεί με το σχέδιο εξυγίανσης που του ζητήθηκε να υλοποιήσει το οποίο χαρακτήρισε εγκληματικό και αναρωτήθηκε γιατί πέρυσι κι ενώ είχε και τότε θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης του έκαναν αντί να τον απολύσουν του πρότειναν να αναλάβει τη θέση του γενικού διευθυντή. 

 

«Εγώ εκλαμβάνω αυτό που έγινε ως ή θα είσαι εντελώς μαζί μας ή θα απολυθείς. Έπρεπε να συμφωνήσω με τις εντολές της διοίκησης και απολύθηκα επειδή δεν συμφωνούσα να πάω ενάντια στους εργαζόμενους ή να κάνω τα στραβά μάτια για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Πως θα με σχολίαζε κάποιος αν τελικά μετά από τόσα χρόνια αγώνα πήγαινα ενάντια στους εργαζόμενους τού εργοστασίου;» είπε επίσης μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς. 

 

Τέλος προέβλεψε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει η εταιρεία στην εξόρυξη στο κοίτασμα «Ε», ενώ επισήμανε πως οι εργαζόμενοι έχουν πολλές φορές διατυπώσει τις προτάσεις τους για την εξυγίανση της εταιρείας οι οποίες όπως είπε δεν έχουν εισακουστεί.

 Ακούστε τι είπε στον KavalaNews 102,8 ο Βαγγέλης Παππάς