Πέντε χρόνια συμπληρώνονται από το θάνατο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Γιώργου Παυλίδη ο οποίος τα ξημερώματα της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου του 2016 έφυγε σε ηλικία 60 χρονών, νικημένος από τον καρκίνο. Ο περιφερειάρχης άφησε την τελευταία του πνοή στις 03.00 τη νύχτα, στο νοσοκομείο της Ξάνθης που νοσηλευόταν.

 

Το βράδυ της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Παυλίδης είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου και παρέμεινε μέχρι το θάνατό του. Ο Περιφερειάρχης αντιμετώπισε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της θητείας του την ασθένεια αν και συνέχισε μέχρι το τέλος να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του.

 

Δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ. Γεννήθηκε το 1956. Έγγαμος με την Αθηνά, πατέρας δύο τέκνων, του Θοδωρή και της Μαρίνας. Το Μάιο του 2015 είχε χάσει τον γιο του σε ηλικία 32 ετών από ανακοπή καρδιάς. 

 

Στις περιφερειακές εκλογές στις  25 Μαΐου 2014, ως επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού "Περιφερειακή Αναγέννηση" με ποσοστό 56,35% εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για τα επόμενα πέντε (5) χρόνια, έως 31 τις Αυγούστου 2019, ωστόσο δεν κατάφερε να τερματίσει τη θητεία του.