Η διοίκηση του Δήμου, σε συνέχεια της προηγούμενης, διαπραγματεύεται με την ΕΤΑΔ, την “ΑΞΙΟΙΠΟΊΗΣΗ” της πλαζ της Καλαμίτσας. Διαπραγμάτευση με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.), τον μεγάλο “κτηματομεσίτη” (τέκνο γνήσιο των μνημονίων) της περιουσίας του Ελληνικού λαού (σε αυτόν “ανήκει” η παραλία της Καλαμίτσας, αλλά και πολλά άλλα φιλέτα του δήμου, περιουσία του Καβαλιώτικου λαού). 

 

Από τις τελευταίες εξελίξεις, φαίνεται ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του εγκλήματος, με θύμα την Καλαμίτσα, τους Καβαλιώτες δηλαδή. 

 

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η ΕΤΑΔ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία παραχώρηση  της πλαζ προς τον δήμο, αλλά στην πραγματικότητα θα την εκμισθώσει και μάλιστα με πολύ ακριβό αντίτιμο (κατανομή εσόδων μεταξύ Δήμου και ΕΤΑΔ 50%-50%, με ελάχιστο ετήσιο έσοδο της ΕΤΑΔ τα 80.000 €).

 

Οι διαπραγματεύσεις που κάνει η διοίκηση του Δήμου, σε ευθεία γραμμή και με τις άλλες παρατάξεις, άσχετα από τις προσχηματικές διαφωνίες για “τα μάτια του κόσμου”, με την ΕΤΑΔ, και οι οποίες αφορούν το ύψους του αντιτίμου και των όρων “παραχώρησης”, τίποτε το θετικό δεν προμηνύουν για την τύχη της Καλαμίτσας.

 

Επιβεβαιώνεται πλέον με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο αυτό που λέγαμε από την αρχή της συζήτησης για την “αξιοποίηση” της Καλαμίτσας (ανακοίνωσή μας 20-06-2019) …. οι χειρισμοί των υποθέσεων με την ΕΤΑΔ και το ΤΑΙΠΕΔ, με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, από τη σημερινή διοίκηση του δήμου, αλλά και οι κινήσεις που κάνει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο χιλιοπαιγμένο έργο της απαξίωσης, της εγκατάλειψης και της υποβάθμισης, ώστε να έρθει ως "σωτήρας" ο ιδιώτης επενδυτής, να πάρει τζάμπα την ακτή και να τον χρυσοπληρώνουν οι Καβαλιώτες….”.

 

Η μοναδική συζήτηση που σήμερα πρέπει να γίνει είναι: 1. να παραχωρηθεί δωρεάν η Καλαμίτσα στο Δήμο προκειμένου να καλυφθούν οι ελάχιστες επιλογές αναψυχής που έχουν οι λαϊκές οικογένειες της πόλης 2. να καλυφθούν τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησής της από κεντρικούς πόρους, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο δήμος και ο λαός της πόλης.  Η παραχώρηση της Καλαμίτσας και των εγκαταστάσεων της προς το  δήμο Καβάλας, να γίνει με την προϋπόθεση ότι ο Δήμος δεν θα τις εκμισθώσει αυτός με τη σειρά του, αλλά θα τις αξιοποιήσει προς όφελος των δημοτών χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών μέσω ΣΔΙΤ ή οποιασδήποτε άλλης μορφής συμμετοχή ιδιωτών.

 

Μόνο έτσι τα παιδιά, η νεολαία, οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες της πόλης θα απολαμβάνουν δωρεάν το δικαίωμα στην αναψυχή.

 

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» δηλώνουμε ότι όσες δυνάμεις διαθέτουμε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο θα τις διαθέσουμε προκειμένου να οργανωθεί και να συντονιστεί η διεκδίκηση της δωρεάν παραχώρησης συνολικά της Καλαμίτσας στον δήμο και της χρήσης της δωρεάν από τον λαό. 

 

Καλούμε το λαό της Καβάλας μέσα από τα εργατικά σωματεία του, άλλους μαζικούς φορείς σε επαγρύπνηση, για την αποτροπή της παραχώρησης της Καλαμίτσας και των υπόλοιπων φιλέτων που βρίσκονται στην κατοχή της ΕΤΑΔ, σε επιχειρηματικά συμφέροντα είτε δια του Δήμου είτε απ΄ ευθείας από αυτήν. Τη διεκδίκηση ανάπλασης της περιοχής με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» επαναλαμβάνουμε τη θέση μας πως οι ελεύθεροι χώροι, οι παραλίες, οι χώροι πρασίνου, τα πρώην στρατόπεδα, αποτελούν λαϊκή περιουσία και πρέπει να γίνουν αποκλειστικά περιβαλλοντικοί - οικολογικοί χώροι πρασίνου και αναψυχής, ελεύθεροι για όλο τον λαό, χωρίς καμία εμπορευματοποίηση των χρήσεών τους.

δελτίο Τύπου