Επιστολή διαμαρτυρίας στην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη έστειλαν οι εργαζόμενοι μεγάλης παραλιακής επιχείρησης στην Κεραμωτή. Πρόκειται για το beach bar Paralia το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει λόγω διοικητικής αποβολής που αποφάσισε η κτηματική εταιρία του Δημοσίου.

 

Η επιστολή των εργαζόμενων που κοινοποιείται επιπλέον στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον δήμαρχο Νέστου και το τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο, τους βουλευτές του Νομού και τον περιφερειάρχη ΑΜΘ, καθώς επίσης και τον γ.γ. Δημόσιας Περιουσίας και την Κτηματική Υπηρεσία Νομού αναφέρει τα εξής:

 

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας γνωστοποιούσε τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, όλοι εμείς οι πενήντα και πλέον εργαζόμενοι της Εταιρίας «Γκλαβάκης Χ. και Σια Ο.Ε.», η οποία εδρεύει στην Κεραμωτή του Νομού Καβάλας.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της παραπάνω Εταιρίας, είναι και η λειτουργία ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, γνωστό και ως “Beach Bar Paralia” το οποίο λειτούργει από το Καλοκαίρι του 2006 στην Αμμόγλωσα της παραλίας της Κεραμωτής του Δήμου Νέστου.

 

Η εν λόγω εταιρία είχε μισθώσει νόμιμα το 2006, από τον τότε Δήμο Κεραμωτής (σημερινό Δήμο Νέστου), ένα Δημοτικό κτήριο στο οποίο στεγάζεται το συγκεκριμένο “Beach Bar Paralia”. Πολλοί από εμάς, είμαστε υπάλληλοι της εταιρίας από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε στηρίξει όλο τον οικογενειακό μας προγραμματισμό πάνω στη λειτουργία της συγκεκριμένης οικονομικής δραστηριότητας.

 

Παρόλα αυτά, τον Μάρτιο του 2015, περίοδος κατά την οποία γίνονται οι συζητήσεις μεταξύ εργαζομένων και Διοίκησης για προσλήψεις, ενημερωθήκαμε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει διότι του έχει επιβληθεί Διοικητική Αποβολή από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

 

Εκ των υστέρων, ζητήσαμε περισσότερες εξηγήσεις τόσο από την Διοίκηση της Εταιρίας όσο και από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Νέστου, οι οποίοι καταρχήν μας διαβεβαίωσαν ότι το επίδικο κτήριο είναι αδιαμφισβήτητα Δημοτικό και κακώς έχει προκύψει Διοικητική Αποβολή.

 

Σε συνέχεια του Αγώνα μας για δικαίωση και εξεύρεση λύσης, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, πενήντα περίπου πρώην εργαζόμενοι της επιχείρησης συναντηθήκαμε με το Δήμαρχο Νέστου, κύριο Τσομπανόπουλο, ο οποίος μας τόνισε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την κατάσταση αλλά ότι το θέμα έγκειται στην πολιτική βούληση του Υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κύριο Κλούρα, στον οποίο άλλωστε έχει αποστείλει επιστολή, με ημερομηνία 1 Απριλίου 2015, με την οποία ζητούνταν η ανάκληση του πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής.

 

Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε από την Δημοτική Αρχή είναι ότι ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας δεν προτίθεται να ανακαλέσει τον υπάρχον πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής, συνεχίζοντας αυτή την άδικη κατάσταση όπως δείχνουν όλα τα έγγραφα που υπάρχουν, κάτι που μας αναγκάζει να σας αποστείλουμε την παρούσα επιστολή ως μια υστάτη προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής λύσης.

 

Από τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα, προσπαθούμε να βρούμε λύση στο πρόβλημα μας αλλά φαίνεται ότι το μόνο που έχουμε καταφέρει είναι απλώς να ανανεώσουμε τις κάρτες ανεργίας μας και τελικά να συναντήσουμε την αδιαφορία των υπευθύνων, συνολικά.

 

Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τον γεγονός ότι κάποιοι θέλησαν να δημιουργήσουν μια τέτοια κατάσταση και τελικά να μας εμπλέξουν σε μια διαδικασία όπου η γραφειοκρατία και οι νομικές ερμηνείες δίνουν τη θέση τους στον ρεαλισμό, ο οποίος δεν είναι άλλος από την εξεύρεση εργασίας. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε θεατές σε μια διαδικασία ανάθεσης ευθυνών από τη μια Δημόσια Υπηρεσία στην άλλη.

 

Για όλους τους παραπάνω λογούς, ζητούμε άμεσα την εξεύρεση πολιτικής λύσης ούτως ώστε οι πενήντα και πλέον εργαζόμενοι, οι οποίοι στην πλειοψηφία μας είμαστε νέα παιδιά, να επιστρέψουμε στην εργασία.

 

Σε διαφορετική περίπτωση, όλοι εμείς, θα βρεθούμε για ακόμη μια φορά στον «βούρκο» της ανεργίας των νέων, από τον οποίο προσπαθούμε να ξεφύγουμε καθημερινά.

 

Δυστυχώς, τα χρονικά περιθώρια είναι στενά αφού βρισκόμαστε στα τέλη Ιουνίου, σε μια καλοκαιρινή περίοδο που εδώ στο Δήμο Νέστου διαρκεί μόλις 2,5 μήνες.

 

Το μόνο που μας έχει απομείνει είναι ο Αγώνας, ένας Αγώνας για αξιοπρέπεια και ζωή.

 

Με εκτίμηση,

Οι Εργαζόμενοι του “Beach Bar Paralia”