Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε χθες τη Φωλιά, το Ποδοχώρι, τον Ακροπόταμο, την Κάρυανη, το Ορφάνι, την Γαληψό, το Κοκκινοχώρι και το Οφρύνιο, περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν με ισχυρότατες καταιγίδες και ανεμοστροβίλους, καταστρέφοντας αμπελοκαλλιέργειες, ελαιόδεντρα και καλλιέργειες αμυγδάλου.

 

Ήδη, ο βουλευτής επικοινώνησε με τους ιθύνοντες του τοπικού υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ και ήδη η σχετική αναγγελία ζημιών θα βγει σήμερα. Ο Βουλευτής θα ήθελε να καλέσει όλους τους πληγέντες αγρότες να προβούν το συντομότερο δυνατό στις δηλώσεις, προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία.

 

Ο κ. Πασχαλίδης, από τη μεριά του, ενώ εντός της ημέρας θα παραδώσει οπτικοακουστικό υλικό τόσο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και στα Κεντρικά του ΕΛΓΑ στην Αθήνα και θα προβεί σε αντίστοιχη ενημέρωση των αρμοδίων.

 

«Δυστυχώς, η χθεσινή ισχυρότατη κακοκαιρία άφησε εικόνες καταστροφής πίσω της, φέροντας στα όρια της απελπισίας για μία ακόμη φορά τους παραγωγούς μας, οι οποίοι πλήττονται διαρκώς από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η κλιματική αλλαγή δείχνει πλέον τα δόντια της…Εμείς είμαστε δίπλα τους και θα τους βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο», δήλωσε ο Γιάννης Πασχαλίδης.

 

(δελτίο Τύπου)