Την απόφαση να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΠΟ πήρε ο Θοδωρής Ζαγοράκης

 

Ο αρχηγός της Εθνικής στο Euro 2004 αποχωρεί από τον προεδρικό θώκο λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση, όπου θα εξηγεί τους λόγους πίσω από την απόφασή του.

 

Όσον αφορά στους λόγους πίσω από την απόφαση του, σύμφωνα με το sport24, είναι η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το γεγονός πως δεν έχει βοηθηθεί στο βαθμό που θα ήθελε απ' όλους όσοι εμπλέκονται για να ένα καλύτερο αύριο. Μάλιστα, θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, για να του ανακοινώσει την απόφασή του.

 

Ο Ζαγοράκης αποτέλεσε μια οικουμενική επιλογή, καθώς τύγχανε της εμπιστοσύνης και του Big-4, ενώ την υποψηφιότητά του είχε χαιρετίσει τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

 

Πληροφορίες κάνουν λόγο για εχθρικό κλίμα που συνάντησε όταν ανέλαβε την προεδρία. 

 

Στην Καβάλα, αρκετοί μάλιστα βασιζόταν στον Θοδωρή Ζαγοράκη ώστε να παρέμβει και να ασκήσει την επιρροή του ώστε να βρεθεί λύση στο ζήτημα του ΑΟΚ και τον υποβιβασμό του (εκεί οδηγούν όλα) από την Super League 2 ξανά στη Γ’ Εθνική.