Σειρά επαφών στην Αθήνα είχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης για συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο.

Την Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 σε συνεργασία με τον βουλευτή Δράμας Κυριάκο Χαρακίδη, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σε σύσκεψη εργασίας, με θέμα το αίτημα των Επιμελητηρίων, κυρίως της Μακεδονίας και Θράκης, της έκδοσης Υπουργικής Απόφασης για αναστολή καταβολής των δόσεων των δανείων που έχουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και της μείωσης του επιτοκίου, το οποίο σήμερα έχει εκτιναχθεί σε απαγορευτικά επίπεδα και προκαλεί αδυναμία πληρωμών.

Το αμέσως επόμενο διάστημα σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό και αφού εξεταστούν οι προϋποθέσεις, αναμένεται από μέρους του η υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης. Η συνάντηση εργασίας είχε το χαρακτήρα του κατεπείγοντος για την έκδοση της, για την οποία ο αναπληρωτής υπουργός, είχε συμφωνήσει σε προγενέστερη συνεδρίαση των προέδρων των Επιμελητηρίων στο Κιλκίς αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και την οικονομική συγκυρία που την επιβάλλουν.

 

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 και ώρα 13.30, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας μαζί με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ροδόπης Νικόλαο Αγγελίδη, τον πρόεδρο της ΔΕΣΜΟΣ-ΑΜΘ Νικόλαο Τσαλικίδη και τον διευθύνοντα σύμβουλο Παναγιώτη Αρχοντίκη, συναντήθηκαν  με τον αναπληρωτή υπουργό ΕΣΔΑ Γιώργο Κατρούγκαλο, για θέματα της ΔΕΣΜΟΣ-ΑΜΘ. Την συνάντηση οργάνωσε ο βουλευτής Δράμας Χρήστος Καραγιαννίδης.

 

Επίσης την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 και ώρα 10.00 πραγματοποιήθηκε η 10η συνεδρίαση του  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ του Υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο συμμετέχει εκ μέρους της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης.

Το έργο του Συμβουλίου είναι γνωμοδοτικό και εξετάζει αιτήματα επιχειρήσεων προς το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τις εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου.