Στην μεταπολεμική Ελλάδα κάποιοι συνεργαζόμενοι με τους Γερμανούς επί κατοχής συνεχίσανε τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις με αυτούς. Στην σύγχρονη Ελλάδα κάποιοι αιρετοί άρχοντες του τόπου μας συνεχίζουν να συνεργάζονται σε επίπεδο συμβουλευτικών δράσεων με τον αρμόδιο υπουργό επί της Ελλάδος που όρισε η καγκελαρία κύριο Φούχτελ και την κουστωδία αυτού.

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε πως η περιφέρεια της ΑΜΘ διοργανώνει στις 13 και 14 Ιουνίου συνέδριο στην Κομοτηνή με θέμα τον Τουρισμό σε συνεργασία με το φορέα της Ελληνογερμανικής συνελεύσεως στον οποίο επικεφαλής είναι ο κύριος Φούχτελ και σε συνεργασία με το γερμανικό think tank με προϊστορία στην Βαλκανική και ιδιαιτέρως στην Γιουγκοσλαβία, hanns seidel stiftung.

Με έκπληξη επίσης ενημερωθήκαμε πως η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εντός της αιθούσης που συνεδριάζει το Περιφερειακό συμβούλιο καταστρατηγώντας κάθε έννοια σεβασμού και του χώρου αλλά και της Εθνικής αξιοπρέπειας.

Προφανώς κάποιοι αιρετοί άρχοντες του τόπου μας δεν έχουν αντιληφθεί πως η εποχή που η διακυβέρνηση της  χώρας καθορίζονταν από τον αρμόδιο υπουργό επί της Ελλάδος κύριο Φούχτελ έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Προφανώς κάποιοι αιρετοί άρχοντες του τόπου μας δεν έχουν αντιληφθεί την επικινδυνότητα της δράσης του Γερμανικού παράγοντα στην περιοχή της Θράκης πόσο μάλλον δε του γνωστού think tank hanns seidel stiftung.

Προφανώς ο κύριος Περιφερειάρχης επηρεαζόμενος από τις πολιτικές καταβολές που προέρχεται και οι οποίες παραχωρήσανε την αυτοδιοικητική και κεντρική εξουσία στον αρμόδιο υπουργό επί της Ελλάδος που όρισε η καγκελαρία συνεχίζει την ίδια πολιτική.

Kατόπιν όλων αυτών προτρέπουμε τον κύριο Περιφερειάρχη να ακυρώσει την εν λόγω εκδήλωση θεωρώντας πως δεν μπορεί και δεν νοείται εντός Ελληνικής επικρατείας Γερμανικός παράγων να καθορίζει πολιτικές δράσεων οικονομικής και όχι μόνο φύσεως. Δεν μπορεί και δεν νοείται κανείς ξένος να επιβάλλει ή να συμβουλεύει αιρετούς άρχοντες. Είναι κατάντια για τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και για ολόκληρο τον Ελληνικό λαό. Θεωρώ και πιστεύω πως υπάρχουν ικανοί και άξιοι Έλληνες τεχνοκράτες οι οποίοι μπορούν να φέρουν εις πέρας την προώθηση αυτών των πολιτικών.

 

ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΕΒΡΟΥ

ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ