Αυτό το Σαββατοκύριακο διεξάγονται οι τελικοί αγώνες του 28ου minibasket των δημοτικών σχολείων της Καβάλας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των 2 ημερών:

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/6/2015

19:00 μ.Τελικός Κοριτσιών 5ο ΔΣ - 12ο ΔΣ

21:00 μ.Τελικός Αγοριών 25ο ΔΣ - 11ο ΔΣ

Πάρκο Φαλήρου (Σε περίπτωση βροχής ΔΑΚ Καλαμίτσας)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

19:00 Τελικός Κοριτσιών 11ο ΔΣ - 18ο ΔΣ

21:00 Τελικός Αγοριών 16ο ΔΣ - 22ο ΔΣ

Πάρκο Φαλήρου (Σε περίπτωση βροχής ΔΑΚ Καλαμίτσας)

 

 

 

Ο θεσμός του minibasket καθιερώθηκε με αφορμή την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος basketball από την Εθνική ομάδα, το 1987. Διεξάγεται ανελλιπώς από τότε μέχρι σήμερα.

Η οργάνωση γίνεται από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας (Δημωφέλεια) σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων, τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής.

Συμμετέχουν και τα 24 Δημοτικά σχολεία της πόλης με ομάδες αγοριών και κοριτσιών.

Το Πρωτάθλημα ξεκινάει στις αρχές Μαρτίου και τελειώνει την τελευταία Κυριακή του σχολικού έτους. Η υγεία, η συνεργασία, ο σεβασμός, η ομαδικότητα, όλα είναι μέσα στο παιχνίδι και για μερικές μέρες γίνονται τρόπος ζωής.

Τα Σχολεία χωρίζονται σε 4 ομίλους των 6 ομάδων ύστερα από κλήρωση. Η κάθε ομάδα αγωνίζεται με τις υπόλοιπες του ομίλου. Προκρίνονται οι δυο πρώτες στην ημιτελική φάση όπου αγωνίζονται χιαστί οι πρώτου του ενός ομίλου με τους δεύτερους του άλλου με σύστημα knock out.

Οι νικητές προκρίνονται στην τελική φάση (final four με σύστημα knock out).

Οι αγώνες διαρκούν τέσσερα 8λεπτα. Βασικός κανόνας είναι η υποχρέωση κάθε ομάδας να χρησιμοποιήσει στον αγώνα δέκα αθλητές για ένα τουλάχιστον 8λεπτο.

Ο κύριος στόχος της διοργάνωσης είναι η μύηση των παιδιών στον αθλητισμό γενικά και στο ευ αγωνίζεσθε. Αξίζει να σημειωθεί οτι οι Π. Νικολαϊδης και Σ. Σκορτσιανίτης, (μαθητές – αθλητές του minibasket) είναι οι πρώτοι Καβαλιώτες που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται στην Εθνική Ομάδα.