Ανακοίνωση με την οποία απαντούν στους βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλέοντας παράλληλα με την διοίκηση της εταιρίας, εξέδωσε το σωματείο εργαζόμενων στην Kavala Oil «Το βαρέλι». Η απάντησή τους αφορά στην πρόσφατη ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου μεταξύ άλλων έκαναν λόγο για «σκανδαλώδη ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης».

 

Η απάντηση των εργαζόμενων στην εταιρία προς τους βουλευτές, είναι η εξής:

 

‘’Είναι γεγονός ότι επί σειρά ετών ως χώρα έχουμε βυθιστεί σε μακρά ύφεση με αποτέλεσμα η ανεργία να έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα πλησιάζοντας τα δύο εκατομμύρια ανέργους. Ο πρωτογενής τομέας χωρίς παραγωγή και η οικονομία πλήρως εξαρτημένη από τους δανειστές. Σήμερα η αισιόδοξη προοπτική της χώρας είναι να πετύχει ανάπτυξη μόλις 0,1% ενώ η μη εξεύρεση διαδικασίας επίλυση του χρέους κυριολεκτικά καθιστά τις προϋποθέσεις ανάσχεσης της οικονομίας ακόμη πιο δύσκολες.

 

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στη χώρα μας στον τομέα εξόρυξης των πετρελαίων του Πρίνου εκτελείται επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 200 εκ. $ από τον όμιλο της Ενεργειακής Αιγαίου Α.Ε.

Στην προσπάθεια αυτή εταιρεία και εργαζόμενοι είναι απολύτως προσηλωμένοι στον στόχο της επιτυχίας του όλου προγράμματος που αυτόματα θα φέρει εθνική οικονομία - εταιρεία – εργαζόμενους σε καλύτερη θέση.

 

Πέραν των όσων συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι η επιμονή της Καβάλα oil Α.Ε. και των εργαζομένων της έχουν δημιουργήσει αισιόδοξες προοπτικές για το μέλλον και είναι άδικο και προσβλητικό με πολιτικούς όρους και αναφορές από το παρελθόν να μηδενίζεται η όλη επενδυτική προσπάθεια.

 

Πιστεύουμε ότι η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων είναι «το Α και ο Ω» της όλης ανασυγκρότησης της οικονομίας της χώρας. Επομένως κάθε άλλη πρακτική και λογική δεν στηρίζει αυτά που έχει ανάγκη ο τόπος ενώ αντίθετα απογοητεύει τους ελάχιστους που επενδύουν ακόμη στη χώρα ενώ θα έπρεπε να τους ενθαρρύνουμε δημιουργώντας καταλυτικές συνθήκες επένδυσης για την προσέλκυση ακόμη περισσότερων.

 

Το Δ.Σ.’’