Κλιμάκιο της Τ.Ε. Καβάλας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της Κώστα Κουκούλα, στελέχη του Κόμματος και τους εκλεγμένους με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους Καβάλας, Νέστου και Παγγαίου - Ποτόλια Χρήστο, Πηλίτση Χάρις και Διαμαντόπουλο Μιχάλη, αντίστοιχα-  περιόδευσε την Πέμπτη 15/7 και την Παρασκευή 16/7 στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της περιοχής.

 

Τα κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε και συζήτησε με τους διοικητές και με το προσωπικό για τα προβλήματα και τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν.

 

Ιδιαίτερα αναδείχτηκαν:

 

Οι ελλείψεις σε προσωπικό, ώστε κάποιες φορές να μην καλύπτεται ούτε το οργανόγραμμα.

 

Η ανυπαρξία συντήρησης των δασικών δρόμων και υποδομών δασοπυρόσβεσης εδώ και χρόνια. Η διαχρονική υποβάθμιση της δασικής υπηρεσίας.

 

Ότι για δεκαετίες δεν έχουν ανανεωθεί τα μέσα ατομικής προστασίας.

 

Το ότι η Θάσος καλύπτεται από κλιμάκιο που υπάγεται στην Καβάλα και όχι από ξεχωριστή πυροσβεστική υπηρεσία. 

 

Ότι όταν είναι ανάγκη να κινητοποιηθεί προσωπικό για κάποιο συμβάν -ενδεχομένως εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά- αυτό γίνεται με απαρχαιωμένα και ακατάλληλα για τέτοιους σκοπούς μέσα, χωρίς καμία μέριμνα για ξεκούραση, επαρκή σίτιση, μέσα διάσωσης τραυματιών κ.α.

 

Η ένταξη του επαγγέλματος στα ΒΑΕ θεωρείται ακόμα και σήμερα άγνωστη φράση. 

 

Πολλοί πυροσβέστες έχουν μαζεμένα 200 και 300 ρεπό, που δεν μπορούν να πάρουν παρά μόνο με τη σύνταξή τους. 

 

Εργαζόμενοι στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες εξέφρασαν τη δίκαιη αγανάκτησή τους για την τακτική όλων των κυβερνόντων ή των επόμενων -κάθε φορά- φερόμενων «σωτήρων», που «τους χτυπούν στην πλάτη» προεκλογικά και μετά «ξεχνούν» τις υποσχέσεις τους.

 

Τα μέλη του κλιμακίου της Τ.Ε. Καβάλας του ΚΚΕ δήλωσαν την αναγνώριση στο έργο τους, που προσπαθούν να το επιτελέσουν σε δύσκολες συνθήκες, πολλές φορές με αυτοθυσία και δεσμεύτηκαν για κάθε ενέργεια που θα μπορέσει να προωθήσει λύσεις στα δίκαια αιτήματα.

 

Παρουσίασαν τη συνεχή δραστηριότητα του Κόμματος για την ανάδειξη όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες σε όλα τα επίπεδα. Αναδείχθηκε η διαχρονική δασοκτόνος πολιτική όλων των κυβερνήσεων, όπως και της σημερινής, που, παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις, ακολουθούν απαρέγκλιτα την συνολική στρατηγική του κεφαλαίου.

 

Από την παράδοση των δασών στην επιχειρηματική  δραστηριότητα ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές, μέχρι τη λογική για έργα με το κριτήριο κόστους - οφέλους που αφήνει απ έξω την προστασία των δασών, όπως και την αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία.     

 

δελτίο Τύπου