Οι παρεμβάσεις που προτείνονται στο πρόγραμμα ανάπλασης της συνοικίας του Αγίου Νικολάου που υλοποιούν ο Δήμος και το Επιμελητήριο Καβάλας μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης παρουσιάστηκαν στους επαγγελματίες της περιοχής. 

 

"Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ανοιχτό κέντρο εμπορίου είπε στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας και τόνισε πως το έργο βρίσκεται στην τελική του φάση και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023

 

Θα αλλάξει σίγουρα η εικόνα του Αγίου Νικολάου, επισήμανε ο κ. Δέμπας  και τόνισε πως προβλήματα όπως η στάθμευση των οχημάτων στην περιοχή θα λυθούν με τη συνεργασία του Δήμου. 

 

"Στο τελικό κείμενο των παρεμβάσεων συμμετείχαν όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής" είπε τέλος ο κ. Δέμπας.

 

Ακούστε όσα δήλωσε στον KavalaNews 102.8: 

 

 

Το δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Καβάλας: 

 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14.07.2021 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, ενημερωτική ημερίδα για την έναρξη της πράξης Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Καβάλας. Στην ημερίδα που οργάνωσε το Επιμελητήριο Καβάλας, συν-δικαιούχος του έργου, ο Δήμος Καβάλας, με την συμμετοχή του εμπορικού συλλόγου, παρουσιάστηκαν στους επαγγελματίες, εμπόρους, της περιοχής παρέμβασης του Αγίου Νικολάου, οι σχετικές τεχνικές μελέτες και προτάσεις .

 

Στην αρχή, τόσο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας, όσο και οι κ. Ιωάννης Ιακωβίδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Καβάλας και κ. Βασίλης Λεμονίδης, Προέδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα, σκοπιμότητα και σημασία υλοποίησης της έργου. 

 

Ακολούθησαν, η εισήγηση της κας Ελένης Σαμουρκασίδου, Επιστημονικής Συνεργάτιδας Δημάρχου, του κ. Χαράλαμπου Πεταμίδη, Επιστημονικού Συνεργάτη Δημάρχου για τις παρεμβάσεις στις υποδομές, του κ. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου, Προϊστάμενου Δ/νσης Προγραμματισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης.

 

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε από την πλευρά του Επιμελητηρίου για τις παρεμβάσεις ανάπλασης των όψεων των καταστημάτων (χρωματισμοί, επενδύσεις, πινακίδες, σκέπαστρα/τέντες) από την κα Μένη Σκορδαλού - Συνεργάτη Μηχανικό και τον κ. Αναστάσιο Τσολάκη, Συνεργάτη Οικονομολόγο.

 

Ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος με τους επαγγελματίες που παραβρέθηκαν στην ημερίδα, όπου απαντήθηκαν ερωτήσεις και συζητήθηκαν προτάσεις με στόχο την επιτυχημένη υλοποίηση του έργου.

 

Στο επόμενο διάστημα στελέχη της ομάδας έργου (κα. Σκορδαλού και κ. Τσολάκης) θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη σε κάθε μία από τις επιχειρήσεις της περιοχής παρέμβασης, με στόχο την καταγραφή της επίσημης συμμετοχής στην πράξη, καθώς και την αποτύπωση των δεδομένων για τις παρεμβάσεις ανάπλασης της όψης κάθε καταστήματος (τετραγωνικά, χρώματα, επιλογή σκέπαστρου/τέντας, κα) .