Η oμάδα Aρχιτεκτόνων της Επιστημονικής Ομάδας "Οψόμεθα εις Φιλίππους" -αποτελούμενη από τις Αλκμήνη Παπαϊωάννου, Μάρθα Σεϊτανίδου και Φωτεινή Καταβελάκη με επικεφαλής Αρχιτέκτονα τον πρόεδρο του οργανισμού Χαράλαμπο Τσουρουκίδη - κατέθεσε πρόταση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αρχιτεκτονικής Tοπίου 2021 (και συγκεκριμένα στην κατηγορία Large Scale Landscape Design - Urban Masterplan & Design) με το όνομα έργου «Πάρκο Φιλίππων». Η πρόταση έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία της κατακτώντας την πρώτη/χρυσή διάκριση.

 

Η πρόταση συμπεριελάμβανε κομμάτι του master plan - μελέτη σκοπιμότητας «Πάρκο Φιλίππων» που εκπονήθηκε για τον Δήμος Καβάλας - Municipality of Kavala , την πτυχιακή εργασία της κ. Καταβελάκη που αφορά προτάσεις ανάπλασης στον Τυρφωνα Φιλίππων και εκπονήθηκε υπό την καθοδήγηση τους Δρ. Κώστας Μανωλίδης & Δρ. Ασπασία Κουζούπη για το Department of Architecture University of Thessaly καθώς και επεξηγηματικά διαγράμματα, posters και σχέδια που δημιούργησε επιπλέον η ομάδα και αφορούν την βιώσιμη ανάπτυξη στο Πάρκο Φιλίππων, την σύνδεση αυτού με τους στόχους του ΟΗΕ και τους στρατηγικούς στόχους που έχουν τεθεί για το τοπίο.

 

Η βράβευση αυτή ανήκει σε όλους τους Οψόμεθα που έχουν συμβάλλει στον Σχεδιασμό, Υλοποίηση και Δράσεις του Πάρκου Φιλίππων!

 

"Τα επόμενο βήμα για την δυνατότητα ολοκλήρωσης της πρότασης είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για την χωροταξική μελέτη, της οποίας βάση θα  αποτελεί η μέχρι τώρα "ΧΡΥΣΗ" εργασία του οργανισμού των Οψόμεθα.

 

Πιστεύουμε πως θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα και για την δημιουργία φορέα όπως συμφωνήθηκε με τους Δημάρχους φυσικά και με συμβολή των τριών αναπτυξιακών των Νομών Καβάλας, Δράμας, Σερρών. Οψόμεθα…", αναφέρει η ομάδα αρχιτεκτόνων. 

 

Δείτε Φωτογραφίες: