Το Σάββατο 3.7.2021 οι ποδοσφαιριστές της ακαδημίας του Α.Ο.Κ Καβάλα γεννηθέντες το 2009 προσκλήθηκαν και συμμετείχαν στο 4ο LEGENDS 2004 Youth Cup που διοργανώθηκε στο Δημοτικό Στάδιο «Φώτης Κοσμάς» στην Αλεξανδρούπολη, από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "Champions For Life" με την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

 

Στο τουρνουά συμμετείχαν οι πρωταθλητές Ευρώπης 2004 Γιώργος Καραγκούνης, Αντώνης Νικοπολίδης, Τραϊανός Δέλλας,  Άγγελος Μπασινάς, Ζήσης Βρύζας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Φάνης Κατεργιαννάκης, Στέλιος Βενετίδης, Κώστας Κατσουράνης, Παντελής Καφές, Νίκος Νταμπίζας & Βασίλης Λάκης. 

 

Αρχικά, οι Δέλλας, Νικοπολίδης, Μπασινάς, Νταμπίζας και Λάκης χαιρέτισαν τους ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων και αφού τους έδωσαν κάποιες συμβουλές για τη μαθητική και ποδοσφαιρική τους ζωή τους συνόδεψαν στο γήπεδο για τους αγώνες. Κάθε ομάδα επέλεξε έναν από τους διεθνείς ποδοσφαιριστές. 

 

Ο Γιώργος Καραγκούνης επιλέχθηκε από τους ποδοσφαιριστές της ακαδημίας μας ως ο μέντορας και προπονητής μας. Οι μικροί ποδοσφαιριστές μας είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με το μεγάλο αυτό ποδοσφαιριστή, να ακούσουν τις συμβουλές του και να του υποβάλλουν διάφορα ερωτήματα, στα οποία ο ίδιος με πολύ διάθεση απαντούσε.

 

Κατά τη διάρκεια των αγώνων καθοδηγούσε, ενθάρρυνε και συμβούλευε τους ποδοσφαιριστές, μένοντας και ίδιος ενθουσιασμένος από την αγωνιστική ποιότητά τους. Στο τέλος, υπέγραψε πολλά αυτόγραφα και φωτογραφήθηκε με όλα τα παιδιά.

 

Για την ιστορία, η ομάδα μας αν και τερμάτισε αήττητη στον όμιλο δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό για ένα γκολ στη διαφορά τερμάτων με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε ο Ορέστης Ορεστιάδος. Ο πρώην τερματοφύλακας της ομάδας του Α.Ο.Κ και πρωταθλητής Ευρώπης Φάνης Κατεργιανάκης φωτογραφήθηκε με τους παίκτες μας και τους έδωσε κι αυτός τις πολύτιμες συμβουλές του. 

 

Με τη λήξη του τουρνουά οι διεθνείς αφού τους ευχήθηκαν υγεία και πρόοδο τους μοίρασαν τα μετάλλια τους και από ένα αναμνηστικό μπλουζάκι, με τα παιδιά να φεύγουν ενθουσιασμένα από τη μοναδική εμπειρία που έζησαν μια ημέρα πριν τη συμπλήρωση των 17 χρόνων από το ανεπανάληπτο ποδοσφαιρικό έπος της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου.

 

Συνοδοί της ομάδας μας ήταν ο Τεχνικός υπεύθυνος Άγγελος Κυρανούδης και ο επικεφαλής των προπονητών μας Αντώνης Βαγενάς.  

 

Δείτε Φωτογραφίες: