Κατά 9,2% διολίσθησαν οι τιμές ακινήτων στο νησί της Θάσου με τη μέση τιμή ανά τμ να διαμορφώνεται στα 1.309 ευρώ για την αγορά εξοχικής κατοικίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τον δείκτη τιμών Spitogatos Property Index (SPI) και ο οποίος εξάγεται με βάση τα δεδομένα των αγγελιών της ιστοσελίδας Spitogatos.

 

Στις πρώτες θέσεις, μεταξύ των νησιών που κατέγραψαν αυξητική ετήσια μεταβολή φιγουράρει το νησί του Θρακικού Πέλαγος, η Σαμοθράκη καθώς οι τιμές εκτινάχθηκαν κατά 23,1% με τη μέση τιμή πώλησης να αγγίζει τα 1.066 ευρώ ανά τμ.

 

Το γεγονός πως το νησί είναι απομακρυσμένο, με ιδιαίτερες ομορφιές, καταπράσινο και με άκρως ελκυστικές τιμές αποτελεί πρόκριμα για όσους θέλουν να αποκτήσουν ακίνητο, οικόπεδο, αγρόκτημα είτε για εκμετάλλευση, είτε για εξοχική κατοικία. 

 

Είναι χαρακτηριστικό πως κατά την περίοδο της καραντίνας δεν ήταν λίγοι οι Βορειοευρωπαίοι, οι Αυστραλοί και οι Νεοζηλανδοί που αναζητούσαν εξοχική κατοικία στη Σαμοθράκη. 

 

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία καθοδική είναι η πορεία και στη Σκόπελο με τη μέση τιμή του τμ να φτάνει στα 1.062 ευρώ και την ποσοστιαία πτώση στο 5,6%, ενώ στην Ικαρία η μείωση φτάνει στο 7,1%.

 

Η πιο ακριβή μέση τιμή πώλησης ανά τμ εντοπίζεται στη Μύκονο καθώς αγγίζει τα 5.297 ευρώ. 

 

Η αμέσως επόμενη ακριβή τιμή του τμ απαντάται στην Ύδρα με 4.444 ευρώ και ακολουθούν η Αντίπαρος με 3.823 ευρώ και η Σαντορίνη με 3.454. 

 

Την πεντάδα συμπληρώνει η Πάτμος με 3.359 ευρώ ανά τμ.

 

Με στοιχεία από voria.gr