Η νέα ταινία από την σειρά των ιστορικών ντοκιμαντέρ «Στα Φτερά του Α' Παγκοσμίου Πολέμου» με τίτλο «Οι ουρανοί της Μακεδονίας φλέγονται» συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Κύπρου που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό A.E.I. AUDIOVISUAL FORUM στην Λευκωσία της Κύπρου.

 

Το θέμα της ταινίας:

 

Στο Βαλκανικό μέτωπο (Σερβία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Τουρκία) κατά την διάρκεια του μεγάλου πολέμου διαδραματίστηκαν γεγονότα, άγνωστα στο ευρύ κοινό, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του πολέμου και την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Ιστορίες τόλμης και ανδρείας που καταγράφηκαν ως θρύλοι από τους πρώτους αεροπόρους των αντιμαχόμενων πλευρών.

 

Θεσσαλονίκη, Δεκέμβριος 1915. Με το Σερβικό Μέτωπο να έχει καταρρεύσει, πλήθος στρατιωτικών μονάδων της Αντάντ οχυρώνονται περιμετρικά της κοσμοπολίτικης μεγαλούπολης. Μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων είναι και εννιά Γαλλικές Μοίρες των Αεροπορικών Δυνάμεων Ανατολής. Η πόλη δέχεται αεροπορικές επιθέσεις των αντίπαλων δυνάμεων και βομβαρδίζεται.

 

Η προβολές γίνονται στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου στην Λευκωσία.

 

Η προβολή της ταινίας θα γίνει την Τετάρτη 7 Ιουλίου ώρα 22:00

 

Περισσότερα για το πρόγραμμα και τις συμμετοχές ΕΔΩ.

 

Λίγα λόγια για το φεστιβάλ:

 

Το Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Κύπρου προβάλλει κάθε χρόνο μια αξιόλογη επιλογή από Κυπριακά και ξένα ντοκιμαντέρ που έχουν ως θέμα την Αρχαιολογία, την Εθνογραφία και την Ιστορία. Στις δράσεις του Φεστιβάλ εκτός από τις προβολές  συγκαταλέγονται ενδιαφέρουσες διαλέξεις, παρουσιάσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που εντάσσονται στο τρίπτυχο Αρχαιολογία, Εθνογραφία, Ιστορία.

 

Ο στόχος του, είναι να καθιερώσει το Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ ως ένα υψηλής ποιότητας κινηματογραφικό φεστιβάλ που ταξιδεύει τους ντόπιους όσο και τους ξένους θεατές σε πολιτισμούς του παρελθόντος αλλά και του παρόντος, γεμάτους με εικόνες και ιστορίες για τον κόσμο μας.

 

Περισσότερα ΕΔΩ.

 

Δείτε τις δηλώσεις του παραγωγού Γιώργου Κάσδαγλη που έκανε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.