συμμετοχή των Β ομάδων στη νέα Super League 2 είναι «κλειδωμένη» καθώς ήδη προωθήθηκε και νομοθετική ρύθμιση για την ένταξη τους, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης.

 

Παρόλα αυτά το ΔΣ της SL2-FL στη τηλεδιάσκεψη της Τρίτης (15/6) πήρε αποφάσεις που αφορούν στη συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα.

 

Σύμφωνα με τη mikriliga.com, η SL2-FL θέτει ως προαπαιτούμενα για την συμμετοχή των Β ομάδων τα εξής:

 

Οι Β ομάδες να μην θεωρούνται μέλη του Συναιτερισμού. Να μετέχουν στο Δ.Σ. χωρίς δικαίωμα ψήφου και δίχως να έχουν συμμετοχή στα έσοδα (χορηγών ή τηλεοπτικά).

 

Συμμετοχή τεσσάρων (4) Β ομάδων στην SL2 . Να υποβιβάζονται δυο ομάδες (ώστε να ανέβουν οι δυο πρωταθλητές) και ο 12ος της SL1 μπαράζ με τον SL2 για να ανέβει και τρίτος αν περάσει.

 

Οι Β ομάδες να μη μετέχουν στα Play Off, αλλά να μετέχουν στα Play out.

 

Να επιτρέπεται ο δανεισμός των ποδοσφαιριστών της SL2 στην SL1

 

Οι Β ομάδες θα έχουν στο Φύλλο Αγώνα παίκτες έως 23 και τρεις μεγαλύτερους (από πέντε που ζητάει η SL1)

 

Η ΕΠΟ να επιτρέπει σε Β ομάδες της SL2 τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής (έως 4)

 

Προαπαιτούμενο όλου του εγχειρήματος είναι να αποδεχθεί η SL1 δια της προκήρυξής της να υποβιβάζονται δυο (2) ομάδες από το πρωτάθλημά της απευθείας στην SL2 και η τρίτη από το τέλος να δίνει αγώνα μπαράζ με ομάδα της Super League 2.

 

Επιπλέον, το ΔΣ ζητά από την Super League 1 να συνδράμει για την εξεύρεση τηλεοπτικής στέγης και για το Πρωτάθλημα της SL2 για τρια (3) έτη.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοργανώτρια μετά το τέλος του ΔΣ:

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 – Football League έλαβε ομόφωνα τις παρακάτω αποφάσεις:

 

Να εκκινήσει το νέο πρωτάθλημα στις 12 Σεπτεμβρίου 2021. 

 

Θα προχωρήσει με τον μαζικό εμβολιασμό των ποδοσφαιριστών και μελών των προπονητικών ομάδων μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας αυτών.

 

Συναινεί κατ’ αρχήν στη συμμετοχή τεσσάρων Β ομάδων της SL1 στο πρωτάθλημα, υπό προϋποθέσεις τις οποίες θα καταθέσει στην ΕΠΟ και την Super League 1.

 

Πηγή: mikriliga.gr