«Η χρήση μάσκας είναι βλακώδες μέτρο. Να κυκλοφορεί κάποιος μόνος σε εξωτερικό χώρο του και να φορά μάσκα είναι ένα φαιδρότατο μέτρο» είπε σε δηλώσεις του στο KavalaNews 102.8 ο γιατρός Νίκος Κιοσσές. 

 

Ο κ. Κιοσσές είπε επίσης ότι έχει παρατηρηθεί αποκλιμάκωση στα κρούσματα αλλά αυτό δεν οφείλεται καθαρά στους εμβολιασμούς, όχι όμως ότι δεν έχουν συμβάλλει.  

 

«Ο κύριος λόγος εμπόδισης της πανδημίας είναι ότι ο κόσμος βγαίνει έξω. Δεν συγχρωτίζεται σε κλειστούς χώρους. Δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι οι εμβολιασμοί είναι η αιτία που υποχώρησε η νόσος γιατί οι αριθμοί είναι μικροί για να μιλάμε για τοίχος ανοσίας. Αυτό αποδεικνύει ότι οι πολιτικές των προηγούμενων μηνών που μας έκλειναν μέσα με βλακώδης sms  ήταν σε λάθος κατεύθυνση».  

 

Ακούστε όσα δήλωσε στον KavalaNews 102.8 ο Νίκος Κιοσσές: 

 

 

Για το εμβόλιο της AstraZeneca 

 

Ο κόσμος είναι επιφυλακτικός και προβληματισμένος για το τι θα κάνει με τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Astra Zeneca λέει στον KavalaNews 102,8 ο γιατρός Νίκος Κιοσές σχετικά με τον εμβολιασμό με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

 

Επισημαίνει πως δεν μπορεί να κακίσει κάποιον που δεν θέλει να κάνει τη δεύτερη δόση και απέδωσε ευθύνες για τον δισταγμό του κόσμου στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης που όπως είπε κινήθηκε σε πολύ λάθος κατεύθυνση. 

 

"Μπήκε στο τραπέζι η συζήτηση κόστουςοφέλους του εμβολίου κι εκεί το παιχνίδι χάθηκε, γιατί η ζωή του κάθε ανθρώπου είναι μοναδική. Αυτό το μπρος – πίσω με τα όρια ηλικίας δικαίως μπέρδεψε τον κόσμο", είπε ο κ. Κιοσσές

 

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου

 

"Είμαι φανατικά κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Είμαι υπέρ της πειθούς αλλά πώς να τον πείσεις με όλα αυτά που γίνονται από την κεντρική διοίκηση. Είναι εμπόδιο η πολιτική που ακολουθείται".