Να μεριμνήσει η διοίκηση του Δήμου Καβάλας σχετικά με την απασχόληση των εργαζόμενων στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας των παιδικών Σταθμών με την κάλυψη άλλων αναγκών ενόψει καλοκαιριού ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Ποτόλιας. 

 

 
Συγκεκριμένα στην επιστολή επισημαίνει: 
 

 

κ. Πρόεδρε,

 
 
εργαζόμενες/νοι που απασχολούνται με “κοινωφελές πρόγραμμα” σε Παιδικούς Σταθμούς και Σχολεία του Δήμου μας, σε ένα πρόγραμμα που αποτελεί έναν αγώνα χιλιάδων ανέργων να βάλουν ένα μεροκάματο στο σπίτι τους, να κολλήσουν μερικά ένσημα για το βιβλιάριο υγείας και το επίδομα του ΟΑΕΔ, αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα καθότι με τα δύο (2) Lockdown των σχολείων (σύνολο 4 μήνες), έμειναν, αφ’ ενός χωρίς μηνιάτικο εισόδημα αυτούς τους τέσσερις μήνες, αφ εταίρου, με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα βρεθούν και πάλι στο ανθρωποκτόνο καθεστώς της ανεργίας, θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με το επίδομα ανεργίας, με το πλήθος των αρνητικών όρων που έχουν θεσπιστεί για τη χορήγησή του. 

 

Επί πλέον θα παραμείνουν πάλι χωρίς εισόδημα για τους μήνες που θα κλείσουν τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές.

 

Το γεγονός ότι το πρόγραμμα παρατείνεται για τους μήνες που έμειναν και θα παραμείνουν σε αναστολή, σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιεί τις ανάγκες τους γιατί οι μηνιαίες οικονομικές υποχρεώσεις δεν αναστέλλονται….

 

Καλούμε τη διοίκηση να μεριμνήσει ώστε να απασχοληθούν αυτοί οι εργαζόμενοι για την κάλυψη άλλων αναγκών των υπηρεσιών του δήμου, μέχρι να ολοκληρώσουν και αυτοί το κοινωφελές πρόγραμμα.       

 

Θεωρούμε ως Λαϊκή Συσπείρωση ότι τα προβλήματα αυτών των εργαζόμενων οφείλονται στο ότι το μόνιμο προσωπικό των δήμων μειώνεται συνέχεια και αντικαθίσταται από συμβασιούχους και εργαζομένους μέσω προγραμμάτων οι οποίοι δουλεύουν σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας και με μισθούς πείνας. 

 

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για ασφάλιση, επίδομα ανεργίας για όλους και κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας και της μιζέριας - μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων, ούτε σκέψη να περάσουν στους ιδιώτες.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ