«Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στη συνεδρίαση της Δευτέρας (24-5-21), «θάβετε» το σοβαρότατο θέμα των «εθελούσιων» απολύσεων στα πετρέλαια στο τέλος της συνεδρίασης (18ο θέμα)» λέει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Καβάλας, Χρήστος Ποτόλιας, με επιστολή τους στον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

 

«Θεωρούμε απαράδεκτο ότι μετά την καθυστέρηση πολλών εβδομάδων από τότε που θέσαμε (19-4-21) το ζήτημα της συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στα πετρέλαια προκειμένου να μη χάσουν  τη δουλειά τους, να βάζετε το θέμα για συζήτηση στο τέλος της συνεδρίασης, όταν είναι γνωστό τι συμβαίνει στο τέλος των συνεδριάσεων (συνήθως μετά τα μεσάνυχτα), με τον πολύωρο άσφαιρο καυγά, μεταξύ παρατάξεων που πολιτικά δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε.

 

Άλλωστε το γεγονός της πολιτικής ταύτισης των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο φαίνεται και από το «ραγιάδικο» περιεχόμενο του ψηφίσματος που μας έχει αποσταλεί, το οποίο μάλλον προέκυψε κατόπιν συνεννόησης με τις παρατάξεις.

 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνουμε ότι με ένα τέτοιο ψήφισμα δε συμφωνούμε. Θεωρούμε ότι αυτό το ψηφίσματα βρίσκεται απέναντι στα συμφέροντα των εργαζόμενων στα πετρέλαια», λέει ο κ. Ποτόλιας

 

«Τέτοια ψηφίσματα, όπως και αυτά που ψηφίζονταν για τη ΒΦΛ πριν λίγα χρόνια, με τις πολύ αρνητικές τελικά συνέπειες για τους εργαζόμενους στα λιπάσματα, δίνουν αέρα στα πανιά κυβερνήσεων και μεγαλοεργοδοτών να συνεχίσουν την εγκληματική σε βάρος των εργαζόμενων πολιτική τους. 

 

Τέλος σας καλούμε να θέσετε το θέμα του ψηφίσματος για συζήτηση στην αρχή της συνεδρίασης της Δευτέρας», καταλήγει η ανακοίνωση.