Σύσκεψη για τις κινήσεις που θα ακολουθήσει με αφορμή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά διοργάνωσαν το απόγευμα της Πέμπτης 20 Μαΐου στο Πάρκο Φαλήρου, τα σωματεία εμποροϋπαλλήλων κ ιδιωτικών υπαλλήλων, επισιτισμού-τουρισμού, οικοδόμων κ συναφών επαγγελμάτων κ συνταξιούχων ΙΚΑ.

 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους: 

 

"Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν συνάδελφοι από πολλούς χώρους αναμεσα τους  και εκπρόσωπος του σωματειου εργαζομενων στα πετρελαια καβαλας.
 

Στις ομιλίες έγινε αναφορά στο κατάπτυστο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για τα εργασιακά επιχειρώντας να τελειώνει με τα όποια δικαιωμάτα έχουν απομείνει. Η εικόνα που ήρθε από τις περιοδείες των σωματείων σε χώρους δουλειάς επιβεβαιώνει την εκτίμηση πως οι εργαζομένοι δεν πέφτουν στην προπαγάνδα της κυβέρνησης που επιχειρεί να κάνει το μαύρο άσπρο γυρνώντας μας σε εποχές μεσαίωνα. 

 

Το επόμενο διάστημα τα σωματεία θα βρεθούν σε κάθε χώρο δουλειάς εντείνοντας τις προσπάθειες να μη μείνει συνάδελφος ανενημερωτος, ώστε μαζικά να σταλεί μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδότες ότι το νομοσχέδιο που ξεπουλά κατακτήσεις που αποκτήθηκαν με θυσίες δε θα περάσει. 

 

Το σωματείο εμποροϋπαλληλων τέλος κάλεσε τα υπόλοιπα σωματεία και τους φορείς σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την 
 

Τρίτη 25/5 στις 9:30 πμ έξω απο τα δικαστήρια τη μέρα που εκδικάζεται η απόλυση του προέδρου του Γιάννη Γιαγκίδη.
 

Επίσης στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα πρότεινε την πραγματοποίηση συλλαλητήριου την  ερχόμενη Πέμπτη 27/5 στις 7μμ στην Πλ. Καπνεργάτη και κορύφωση με απεργιακή κινητοποίηση τη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου εκτρώματος στη Βουλή".