Στην Καβάλα βρέθηκε την Πέμπτη (20/5) ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού στο πλαίσιο της επίσκεψής του ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» τονίζοντας ότι «χρειάζονται πολλές παρεμβάσεις οι οποίες θα προκύψουν μέσα από τη μελέτη που αποφασίσαμε να τρέξουμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο». 

 

Αρχικά ο κ. Αυγενάκης επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καβάλας όπου μεταξύ άλλων συνάντησε τον δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη, τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη και οι βουλευτές Καβάλας της ΝΔ Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριο Λαζαρίδη.

 

Ο κ. Αυγενάκης χαρακτήρισε τη συνάντηση ως «συνάντηση εργασίας» και από το γήπεδο της Καβάλας είπε ότι: «Η εγκατάσταση είναι μοναδική και αρχιτεκτονικά ιδιαίτερη. Το στάδιο χρήζει γενικής ανακατασκευής και συντήρησης. Στόχος είναι μετά την ολοκλήρωση της συνολικής μελέτη να εξασφαλισθεί χρηματοδότηση για τη συνολική αναβάθμιση του χώρου».

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας: 

 

Ο κ. Μουριάδης παρουσίασε το σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων που διαθέτει ο Δήμος Καβάλας και αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια στις παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογηθούν για την λειτουργική τους αναβάθμιση. Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αγαστή συνεργασία που έχει αναπτύξει η νέα δημοτική αρχή της Καβάλας με τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές και με τη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, προκειμένου σε πρώτη φάση να συνταχθεί η μελέτη κατασκευής του στεγάστρου στο δημοτικό στάδιο "Ανθή Καραγιάννη". 

 

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Αυγενάκης επισήμανε την ανάγκη, εκτός από την εξέταση των χρόνιων αιτημάτων που προβάλλει η αθλητική οικογένεια της περιοχής για τη βελτίωση των υποδομών του εν λόγω σταδίου, να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο μελετητικό πακέτο, το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις ουσιαστικές παρεμβάσεις που είναι απαραίτητο να υλοποιηθούν,  για να μπορεί, πέρα όλων των άλλων, να προσφέρει να προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες άσκησης σε όλους τους αθλητές του νομού και να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις. 

 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν τόσο οι βουλευτές της ΝΔ και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, όσο και ο κ. Μέτιος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι η επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού στην Καβάλα και πολύ περισσότερο η οπτική κάτω από την οποία βλέπει τα πράγματα, μας δίνει την δυνατότητα να σχεδιάσουμε μια συνολική παρέμβαση σ' ένα από τα μεγαλύτερα στάδια της βόρειας Ελλάδας και να παραδώσουμε στη νεολαία της Καβάλας ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο για τις επόμενες δεκαετίες. 

 

Στη συνέχεια ο κ. Αυγενάκης ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του "Ανθή Καραγιάννη", όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παράγοντες του ΑΟΚ και στελέχη αθλητικών συλλόγων της Καβάλας, καθώς και με τον αθλητή του ΟΚΑΚ, Στέφανο Γκίτση

 

Μετά από μια σύντομη αυτοψία και την ανταλλαγή απόψεών για τις επόμενες ενέργειες της πολιτείας και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποφασίστηκε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία σύνταξης των μελετών από τον Δήμο Καβάλας και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και η αναζήτηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, με στόχο την τμηματική εκτέλεση των παρεμβάσεων που θα απαιτηθούν για να αλλάξει η εικόνα της συγκεκριμένης αθλητικής εγκατάστασης.

 

Δείτε Φωτογραφίες: