Εργατικά Σωματεία του νομού Καβάλας καλούν τους πολίτες την Πέμπτη (20/5) στο Πάρκο Φαλήρου στις 19:00 προκειμένου να οργανώσουν τις επόμενες κινήσεις τους κατά του εργασιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης. 

 

«Καλούμε σωματεία, φορείς, συλλόγους του Ν. Καβάλας, κάθε τίμιο συνδικαλιστή σε σύσκεψη την Πέμπτη 20 Μαΐου στο Πάρκο Φαλήρου στις 7:00μμ, για να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε την πάλη μας ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης και την επίθεση της εργοδοσίας.

 

Δεν θα επιτρέψουμε να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους, για να αυξήσουν τα κέρδη τους μια χούφτα επενδυτές.

 

Οι νόμοι που τσάκισαν τη ζωή μας στα χρόνια της κρίσης και της πανδημίας έδωσαν αέρα στα πανιά της εργοδοσίας και οι απαιτήσεις της είναι βαρέλι χωρίς πάτο», λένε τα Σωματεία στην ανακοίνωσή τους. 

 

«Οι βιομήχανοι σε Πετρέλαια και ΒΦΛ πετάνε στην ανεργία συναδέλφους, για να τους αντικαταστήσουν με εργολαβικούς που τους κοστίζουν λιγότερο, αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους, την ασφάλεια, το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία.

 

Στο εμπόριο απολύουν το πρόεδρο του σωματείου για να επιβάλουν σιωπή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

 

Η υποχρηματοδότηση και η εγκατάλειψη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας από τη σημερινή, αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ήταν εγκληματική, όπως αποδείχθηκε με την πανδημία.

 

Η αγωνιστική, ενωτική, ταξική απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία είναι μονόδρομος, για να ανατρέψουμε τα σχέδια τους για τζάμπα δουλειά ήλιο με ήλιο, για συνδικάτα δεμένα χειροπόδαρα», καταλήγει η ανακοίνωση. 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΤΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΘΑΣΟΥ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ