Τον εμβολιασμό των μαθητών ηλικίας 12 έως 18 ετών για τη νέα σχολική χρονιά προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Όπως δήλωσε το Υπουργείο αναμένει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων τον εμβολιασμό των ατόμων κάτω των 18 ετών. 

 

Όπως είπε: «η επόμενη χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό μαθητών». Μάλιστα, ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση η διαδικασία για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών.

 

 

Επάρκεια σε AstraZeneca για όσους περιμένουν τη 2η δόση 

 

 

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, στις παραγγελίες του οποίου βάζει τέλος η Ε.Ε. μετά τον Ιούνιο, τόνισε πως είναι εξασφαλισμένες οι δόσεις για την Ελλάδα. Επαναλαμβάνοντας πως «το καλύτερο εμβόλιο είναι το συντομότερο», υπογράμμισε πως δεν πρέπει να στοχοποιούνται τα εμβόλια, επισημαίνοντας πως η έγκρισή του – όπως και όλων των υπολοίπων που έχουν αδειοδοτηθεί στην Ε.Ε.- έγινε κατόπιν μελέτης και έρευνας. 

 

Υπενθύμισε πως έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca περίπου 55 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, ενώ η Αγγλία έχει ήδη βγει από τη μεγάλη πίεση λόγω του συγκεκριμένου εμβολίου. 

 

Αναφερόμενος στις πιθανές παρενέργειες, υπογράμμισε πως είναι απειροελάχιστες, φέροντας ως παράδειγμα πως πιθανότητα να πάθει θρόμβωση έχει και μία γυναίκα που παίρνει αντισυλληπτικά ή ένας καπνιστής.

 

 

Τέλος Μαΐου τα ραντεβού για όλα τα εμβόλια για 30 - 44

 

Η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τους 30-44 ετών, με όλα τα εμβόλια, θα ανοίξει στο τέλος Μαΐου, είπε ο κ. Κικίλιας, Συμπλήρωσε πως μέχρι τα μέσα Ιουνίου, εφόσον η Johnson & Johnson επιβεβαιώσει τις παραδόσεις, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 18-29 ετών.