Για τον Εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται εορταστικές εκδηλώσεις για την Κυριακή 9 Μαΐου. 

 

Αναλυτικά: 

 

Γενικός Σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου.

 

- Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης. 

 

Κυριακή 09 Μαΐου 2021

 

09:40  Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας. 

 

10:00 Επίσημη Δοξολογία στον  Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Καβάλας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει  ο Υποστράτηγος ε.α. και Πρόεδρος του Παραρτήματος Καβάλας της Ε.Α.Σ., Αλέξανδρος Σιρίτογλου.

 

10:45 Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο των Ηρώων της πόλης.

 

11:00 Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Αντιπρύτανη του ΔΙ.ΠΑ.Ε., τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας. Στεφάνι, επίσης, θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στην Περιφερειακή Ενότητα.

 

- Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

 

- Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. 

 

Πέρας Τελετής.

 

18:10  Επίσημη υποστολή της σημαίας.

 

Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει σχετικά η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση τροχοφόρων κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές.

 

Τελετάρχες από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ορίστηκαν, η Φιλιππία Κοχλιαρίδου, η Σουλτάνα Φαρίνα, υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και η Ιωάννα Μηλιάδου  υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Καβάλας. Διαγγελέας στην εκφώνηση ο Αλέξανδρος Αρμάγος  υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.