«Δεν περιμέναμε ότι σε μια περίοδο όπου εκατοντάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες περιμένουν με αγωνία την 14η Μαΐου για το ξεκίνημα του τουρισμού στον Δήμο Παγγαίου, ο Δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης θα έφτανε στο σημείο να βάζει «τρικλοποδιά» στο τουριστικό προϊόν της περιοχής μας που με τόσο κόπο το έχουμε φέρει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο», αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης «Σωστή Επιλογή»,του Δήμου Παγγαίου, Δημήτρης Μπαταλογιάννης

 

«Δεν φτάνει που έχει αποδειχθεί κατώτερος των περιστάσεων, χωρίς καμιά προετοιμασία σε επίπεδο προβολής και διαφήμισης, έρχεται με μια δήλωσή του να κατεδαφίσει μια τιτάνια προσπάθεια που γίνεται για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος της περιοχής μας, μέσω του οδικού τουρισμού», λέει ο κ. Μπαταλογιάννης. 

 

Αναλυτικά: 

 

«Τι αναφέρει ο Δήμαρχος Παγγαίου;

 

Ερωτηθείς για το άνοιγμα της Νυμφαίας που αποτελεί για τον Δήμο μας την κύρια είσοδο από τα Βαλκάνια των τουριστών που μας επισκέπτονται απάντησε: «Κάποιοι πανηγυρίζουν για το ότι άνοιξε η Νυμφαία. Εγώ είμαι από τους λίγους που δηλώνω τον δισταγμό και την επιφύλαξη μου, διότι δυστυχώς η γειτονική μας χώρα, η Βουλγαρία, έχει ένα ιικό φορτίο που είναι πολύ υψηλότερο από το δικό μας.

 

Άρα νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο μετά την τόση υπομονή και προσπάθεια που κάναμε όλοι μας να συνεχίσουμε να είμαστε σε κάποια αυστηρά χωροταξικά πλαίσια.

 

Αυτό το βλέπουν όμως κάποιοι άλλοι που αποφασίζουν διαφορετικά, εφόσον το έκριναν έτσι, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ίσως αν ανοίγαμε αργότερα θα ήταν καλύτερα», καταλήγει ο κύριος Αναστασιάδης.

 

Με άλλα λόγια, ενώ όλοι ανυπομονούν να υποδεχθούμε τουρίστες μέσω Νυμφαίας από τα Βαλκάνια, με όλα τα πρωτόκολλα, όπως αυτά καθορίζονται και που σήμερα ισχύουν για κάθε έναν που εισέρχεται, ο Δήμαρχος Παγγαίου με ένα «φοβικό σύνδρομο», καταφέρεται κατά της γείτονος χώρας και των κατοίκων της, χωρίς να παρουσιάζει στοιχεία και συστήνει υπομονή…

 

Υπομονή σε επαγγελματίες και επιχειρηματίες που για δεύτερη χρονιά κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με λουκέτο των επιχειρήσεών τους, αν η φετινή τουριστική περίοδος ακολουθήσει την περσινή …κατρακύλα!

 

Αν ο Δήμαρχος Παγγαίου φοβάται (άραγε γιατί;) το ιικό φορτίο των Βουλγάρων, ενώ αυτοί που θα έρθουν θα έχουν εμβολιαστεί ή θα έχουν κάνει μοριακό τεστ 72 ωρών, τότε ή δεν γνωρίζει τους βασικούς κανόνες των υγειονομικών πρωτοκόλλων ή καλύτερα να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις του…

 

Θα είναι λιγότερο επιζήμιος για τον Δήμο Παγγαίου και τους ανθρώπους του τουρισμού που αγωνιούν για την φετινή σαιζόν και θα περίμεναν κάτι να κάνει για να ανεβάσει την αισιοδοξία τους!

 

Κρίμα κύριε Αναστασιάδη… Τελικά το όσκαρ ανευθυνότητας και αδιαφορίας για τα προβλήματα σας ανήκει!»