«Η εταιρία κάνει γιουρούσι στα εργασιακά», είπε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος των εργαζομένων της Kavala Oil «το Βαρέλι», Μανώλης Κελαϊδάκης κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Πέμπτης (23/4) για το ζήτημα των Πετρελαίων στην Καβάλα. 

 

Για την διαβούλευση και την εθελούσια έξοδο ο κ. Κελαϊδάκης είπε: «ναι, βρεθήκαμε μια φορά, αλλά πού είναι τα πρακτικά της διαβούλευσης; Αυτό δεν είναι διαβούλευση και δεν συμφώνησαν οι εργαζόμενοι. Ζητάμε εγγυήσεις για το περιβάλλον και την ασφάλεια. Την εταιρία τη νοιάζει να κάνει γιουρούσι στα εργασιακά και σε ένα ισχυρό Σωματείο. Αν η εταιρία στυλώσει τα πόδια ξέρουμε τον δρόμο». 

 

«Η εταιρία έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με αυτή την προοπτική χαράσσει την πολιτική της και κυρίως για να πάψει ο Πρίνος να είναι ευάλωτος σε μελλοντικές κρίσεις. Στόχος είναι να απεξαρτηθεί ο Πρίνος από το πετρέλαιο, και να προχωρήσει με την αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ενεργειακής, Σωτήρης Χιωτάκης

 

«Εμείς ζητήσαμε διαβούλευση με τους εργαζομένους. Η διαβούλευση για το πρόγραμμα της εθελουσίας έχει λήξει, μετά την απάντηση των εργαζομένων», ανέφερε ο κ. Χιωτάκης χωρίς όμως να αναφέρει το αποτελέσματα της. 

 

«Η παραγωγή χρειάζεται επενδύσεις και παρεμβατικές γεωτρήσεις. Δεν είναι ο παλιός Πρίνος.. Πεντακόσια εκατομμύρια επενδύσεις έγιναν μέχρι σήμερα. Υποβάλαμε σχέδιο στην Κυβέρνηση και μετά από 10 μήνες συζητήσεων με την Κομισιόν, καταλήξαμε στο δάνειο το οποίο θα αξιοποιηθεί για συγκεκριμένες παρεμβάσεις» είπε ο αντιπρόεδρος της  Ενεργειακής, Κωνσταντίνος Νικολάου

 

«Έγινε διαβούλευση για την εθελούσια εξόδο. Το συζητήσαμε με το Σωματείο και απερρίφθη η πρότασή μας. Θα κινηθούμε όπως ορίζει ο νόμος και μπορεί να χρειαστεί καταγγελία συμβάσεων. Η εταιρία πρέπει να είναι βιώσιμη», σημείωσε ο κ. Νικολάου.

 

Σχετικά με την ασφάλεια του προσωπικού ο κ. Νικολάου ήταν κάθετος στο ότι δεν έγινε καμία έκπτωση.

 

"Να βρεθεί η χρυσή τομή" ζήτησε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης

 

«Για εμάς είναι σημαντικό να παραμείνει ανοιχτός ο Πρίνος, χρειάζεται ψυχραιμία και σύνεση. Πρέπει να συνεχιστεί η διαβούλευση μεταξύ των δύο πλευρών» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.