γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Κάθετα αντίθετος με το αίτημα των γιατρών του Νοσοκομείου Καβάλας να εξορθολογιστεί το θέμα των εφημεριών στις κλινικές covid δήλωσε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καβάλας Βαγγέλης Καμπουρίδης.

 

Μιλώντας στο KavalaNews.gr στο πλαίσιο της κινητοποίησης των γιατρών του Νοσοκομείου το πρωί της Πέμπτης 22 Απριλίου εμφανώς ενοχλημένος τόνισε πως «η Ένωση των γιατρών θεωρεί πως ζει σε ένα άλλο σύμπαν. Θεωρεί πως στις κλινικές covid 19 θα πρέπει να εφημερεύουν οι πνευμονολόγοι και μόνο. Πως μπορεί να γίνει αυτό δεν ξέρω. 

 

Ακούστε τις δηλώσεις του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καβάλας Βαγγέλη Καμπουρίδη στον KavalaNews 102,8

 

 

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω. Είναι απόφαση δική μου και της διοίκησης όπως γίνεται σε όλα τα Νοσοκομεία της Ελλάδας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να εφημερεύουν μόνο πνευμονολόγοι. Εφημερεύουν οι πάντες με καθοδήγηση από τους πνευμονολόγους». 

 

Είπε επίσης «Τι να κάνουμε; Δεν έχουμε προσωπικό, ούτε και μπορούμε να βρούμε για να λέμε την αλήθεια. Δεν μπορούμε να βγαίνουμε και να λέμε ας παίρναμε προσωπικό. Που να το βρούμε; Εδώ προκηρύσσουμε θέσεις και δεν καλύπτονται. Δεν έρχονται. 

 

Άρα πρέπει να δουλέψουμε με ό,τι έχουμε. Ο γιατρός είναι γιατρός ασχέτως ειδικότητας. Την covid19 ναι μεν τη χειρίζονται οι πνευμονολόγοι αλλά όποιος είναι γιατρός μπορεί σαφέστατα να βοηθήσει. Αλλά δεν μπορεί να κάνει ένας πνευμονολόγος 18 εφημερίες». 

 

"Δεν απείλησα τη γιατρό με ΕΔΕ"

 

Ο κ. Καμπουρίδης αρνήθηκε, όταν ρωτήθηκε σχετικά, ότι απείλησε με Ένορκη Διοικητική Εξέταση παιδίατρο του Νοσοκομείου επειδή αρνήθηκε να κάνει εφημερία ως υπεύθυνη σε κλινική covid ενώ δεν είναι σχετικής ειδικότητας.

 

«Με πήρε τηλέφωνο επικουρική γιατρός παιδίατρος και μου ανακοίνωσε ότι δεν θα έρθει στην εφημερία και της εξηγώ ότι δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Φρόντισε να μην είσαι υπάλληλος του Νοσοκομείου εάν δεν έρθεις σε εφημερία γιατί θα προβώ σε ό,τι προβλέπεται. Είναι ποινικό αδίκημα. 

 

Μπορεί να κάνει εφημερία στην κλινική covid ένας νευροχειρουργός, ένας ορθοπεδικός; Κι όμως κάνουν. Τι να κάνουμε εάν δεν έχεις γιατρούς τι θα κάνεις. Τι θα πεις στον άρρωστο, φύγε και πήγαινε σπίτι σου; Ό,τι γιατρούς έχουμε θα κάνουν εφημερίες στις κλινικές covid πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. 

 

Το να λέμε είμαι παιδίατρος, είμαι οδοντίατρος είμαι δεν ξέρω εγώ… παπαρολόγος δεν έχει νόημα. Είσαι γιατρός, από τη στιγμή που είσαι γιατρός θα βοηθήσεις

 

Επισήμανε ακόμα μια φορά πως όλοι οι γιατροί θα λειτουργήσουν με αυτό τον τρόπο. 

 

«Εξήγησα στη γιατρό πως αν δεν θέλει να βρεθεί με μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα επειδή αρνήθηκε να εκτελέσει υπηρεσία καλύτερα να μην είναι υπάλληλος του Νοσοκομείου. Σαν προϊστάμενος οφείλω να ενημερώσω κάποιον όταν μου λέει ότι θα παρανομήσει. Αυτό το θεωρείτε απειλή; Από την άλλη δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική θα ήταν ωραίο να ζούμε σε έναν ιδανικό κόσμο. Τα δεδομένα είναι αυτά όμως», τόνισε επίσης.