Ακτή της Καλαμίτσας φαίνεται πως έχει μπει στο… μάτι της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου και υπάρχει στόχος για αξιοποίηση. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Στέφανος Βλαστός αναφερόμενος σε έργα υποδομής στη βόρεια Ελλάδα. 

 

Σύμφωνα με το tornonews.gr, ως προς τις προτεραιότητες του πλάνου αξιοποίησης της Εταιρείας, ο κ. Βλαστός στάθηκε στις ενέργειες που αναλαμβάνει η ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση σειράς ακινήτων της στην Βόρεια Ελλάδα, όπως είναι τα εμβληματικά Ξενία, μεταξύ άλλων της Καστοριάς, της Τσαγκαράδας, της Έδεσσας, και του Πλαταμώνα, τουριστικών ακινήτων, όπως είναι η Ακτή Καλαμίτσας στην Καβάλα και το Κάμπινγκ Φαναρίου στην Κομοτηνή, παραθαλάσσιων εκτάσεων σε τουριστικές περιοχές, όπως στην Πιερία και στην Χαλκιδική και σημαντικών ακινήτων της, όπως είναι η Φωνή της Αμερικής στην Ξάνθη και το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρα-Καϊμακτσαλάν.

 

«Έχουμε προχωρήσει και έχουμε λύσει πολλά προβλήματα σε στενή και αγαστή συνεργασία με Δήμους και Περιφέρειες», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, αναφερόμενος στη σημαντική συμβολή της Εταιρείας για την αξιοποίηση σημαντικών ακινήτων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών σε συνεργασία με θεσμικούς φορείς, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, όπως με τον Δήμο Τρικκαίων, τον Δήμο Ιωαννιτών, τον Δήμο Βόλου και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

 

Ακούμε τις τοπικές κοινωνίες, όμως, θα πρέπει επίσης να διασφαλίσουμε την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με κάθε πρόσφορο μέσο», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, υπογραμμίζοντας ότι για την αξιοποίηση του ακίνητου η Εταιρεία θα πρέπει, όπως πάντοτε, να λειτουργήσει με όρους διαφάνειας και ισότητας, προχωρώντας στη βέλτιστη λύση στη βάση ενός τεκμηριωμένου σχεδίου σκοπιμότητας και βιωσιμότητας και αφού αφουγκραστεί και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας» λέει ο κ. Βλαστός.