Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει τις παραδόσεις εμβολίων στην Ευρώπη. Όπως ανέφερε, εξετάζει περιπτώσεις εξαιρετικά σπάνιων θρομβώσεων μετά τη χορήγηση του εμβολίου.

 

Στο μεταξύ οι υπηρεσίες υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών συνέστησαν να «παγώσει» η χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου.

 

Εξι γυναίκες ηλικίας 18 και 48 ετών παρουσίασαν σπάνιες θρομβώσεις μετά τη λήψη του εμβολίου.

 

Την ίδια ώρα  ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρει πως παραμένουμε στον σχεδιασμό – Προσαρμοζόμαστε σε κάθε δυσκολία. 

 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ με αφορμή τη διερεύνηση και συζήτηση που έχει ανοίξει για το ενδεχόμενο το εμβόλιο της Johnson & Johnson να συνδέεται με εγκεφαλικές θρομβώσεις, είπε πως «Έχουμε αποδείξει από την αρχή ότι προσαρμοζόμαστε σε οποιαδήποτε δυσκολία. Τηρούμε στάση αναμονής. Η παράδοση θα γίνει σήμερα κανονικά και το μεσημέρι η πρώτη παρτίδα θα είναι στην Αθήνα», είπε υπενθυμίζοντας ότι τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα.

 

Περιμένουμε κι εμείς τις επόμενες ώρες ή μέρες τις ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων σε σχέση με το εμβόλιο. Αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός δεν αλλάζει παρά τη στάση αναμονής. Ετσι κι αλλιώς ο βασικός κορμός είναι των σχεδιασμών είναι με το σκεύασμα της Pfizer και το Μάιο περιμένουμε 1,5 εκ δόσεις, σημείωσε.