Την ικανοποίησή του για μέτρο της απαλλαγής από τέλος επιτηδεύματος για αγρότες και αλιείς για φορολογικό έτος 2020 λόγω κορωνοϊού εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης. 

 

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

 

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας  Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους αγρότες και αλιείς της Π.Ε. Καβάλας ότι ανακοινώθηκε σήμερα από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο παράταση, και για το φορολογικό έτος 2020, της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, καθώς και για τους αλιείς της παράκτιας αλιείας που εκμεταλλεύονται – είτε ατομικά, είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου – αλιευτικά σκάφη μέχρι 12 μέτρων μεταξύ καθέτων.

 

Το συγκεκριμένο μέτρο τέθηκε σε ισχύ και το προηγούμενο φορολογικό έτος, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική φορολογική ελάφρυνση για αυτές τις δύο κατηγορίες επαγγελματιών.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Πρόκειται για μία ακόμη απόφαση που αποδεικνύει την έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης αλλά και φορολογικές ελαφρύνσεις, στηρίζοντας τους ανθρώπους που επενδύουν και κρατούν όρθιο τον πρωτογενή τομέα παραγωγής της χώρας!»

δελτίο Τύπου