«Έρχεται η Ελληνική Πολιτεία κι όλα τα κόμματα διαχρονικά και πίσω από τη πλάτη μας κάνουν τα πολιτικά τους παιχνίδια. Όποτε τους συμφέρει είμαστε η καλή Αστυνομία και όποτε δεν τους συμφέρει είμαστε οι κακοί που θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα και θέλουμε να δείρουμε τον κόσμο» δήλωσε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας, Νίκος Ίμβρος.  

 

Μιλώντας στον KavalaNews 102.8 ο κ. Ίμβρος αναφέρθηκε στον ρόλο της Πολιτείας, τις αρμοδιότητες που έχει αναλάβει η Αστυνομία, ενώ αναφέρθηκε και στα περιστατικά της Νέας Σμύρνης για τον ξυλοδαρμό του πολίτη από αστυνομικό, αλλά και την επίθεση σε συνάδελφο του.  

 

"Γίναμε οι κακοί της κοινωνίας"

 

«Η Ελληνική Πολιτεία έχει φορτώσει στον Έλληνα αστυνομικό τα πάντα, ελέγχους για τον κορωνοϊό, αντικαπνιστικό νόμο, ελέγχους στους αιγιαλούς. Ο αστυνομικός έχει γίνει ο κακός της κοινωνίας και όλοι οι άλλοι είναι οι καλοί και οι ήρωες. 

 

Είναι αυτός που θα ελέγξει και θα βεβαιώσει 300 ευρώ πρόστιμο. Από ανθρώπους που δεν έχουν να ταΐσουν τις οικογένειες τους. Καταλαβαίνεται πόσο δύσκολο είναι να βεβαιωθεί ένα τέτοιο πρόστιμο; Καλούμαστε να πηγαίνουμε σε γειτονιές σε πάρκα σε αυλές σχολείων και είμαστε εμείς οι κακοί". 

 

"Το προσωπικό δεν φτάνει. Κάντε μία γύρα στα χωριά. Προλαβαίνει το περιπολικό να πάει;" 

 

"Να αποφασίσουν τα κόμματα τί Αστυνομία θέλουν" 

 

"Στις Πρέσπες πριν από δύο χρόνια είμασταν οι καλοί για τους αριστερούς και χουντικοί για τους πατριώτες. Την επόμενη χρονιά στον Έβρο που κράτησε η Αστυνομία τη χώρα όρθια, εκεί είμασταν οι ήρωες για τους πατριώτες. Πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη της Αστυνομίας γίνονται συνέχεια. 

 

Ζητάμε από την πολιτεία και τα κόμματα να αποφασίσουν τί Αστυνομία θέλουν. Αστυνομία δίπλα στον πολίτη για την προστασία του ή Αστυνομία για τα πολιτικά τους παιχνίδια", δηλώνει ο Νίκος Ίμβρος.  

 

"Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο"

 

"Και τα δύο περιστατικά στη Νέα Σμύρνη είναι καταδικαστέα αλλά δεν έχουν την ίδια βαρύτητα.  Άλλο η απόπειρα δολοφονίας ενός ανθρώπου και άλλο μία λάθος προσέγγιση μίας χρήσης άσκοπης βίας από το να θέλουμε κάποιον άνθρωπο νεκρό

 

Υπάρχουν μηχανισμοί μέσα στην ΕΛ.ΑΣ. όπου ελεγχόμαστε και πολλοί συνάδελφοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και κάποιοι έχουν αποταχθεί.

 

Κάποιοι είχαν στήσει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο και οι συνάδερφοι πέσανε στην παγίδα, κάποιοι το εκμεταλλευτήκαν την επόμενη μέρα και είδαμε τα αίσχη με την απόπειρα δολοφονίας του συναδέλφου" λέει ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας.  

 

"Να μπει κάμερα στις στολές" 

 

"Ζητάμε να μπει κάμερα στις στολές μας. Να καταγράφεται από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή τι πραγματικά συμβαίνει σ’ ένα περιστατικό.

 

Αν φταίμε εμείς να λογοδοτήσουμε. Αν όμως φταίνε άλλοι να υπάρχει το προανακριτικό υλικό και η εισαγγελία να αποδίδει αυτά που πρέπει", λέει ο Νίκος Ίμβρος.